Kırşehirliler Asma Köyü’nün istişare toplantısında bir araya geldi

Yaptığı başarılı çalışma ve projelerle Ankara’da ki Kırşehirlilere örnek olan Asma Karadam Köyü Derneği geleneksel hale getirdiği yıl sonu istişare toplantısını Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti.

Kırşehirliler Asma Köyü’nün istişare toplantısında bir araya geldi
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kırşehir Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar “İşimizden vazgeçebiliriz, aşımızdan vazgeçebiliriz ama Kırşehir’den asla vazgeçemeyiz. Bu yüzden siyaset arenasında babamızdan miras kalmış gibi herhangi bir siyasi parti için ben bundan vazgeçmem diye düşünmeyelim” dedi.

whatsapp-image-2018-12-15-at-21.32.12.jpg

Yaptığı başarılı çalışma ve projelerle Ankara’da ki Kırşehirlilere örnek olan Asma Karadam Köyü Derneği geleneksel hale getirdiği yılsonu istişare toplantısını Ankara’da yoğun katılımla gerçekleşti. Birlik ve beraberlik mesajları verilen toplantıya siyasetten bürokrasiye 7’den 70’e çok sayıda Kırşehirli katıldı.

İSTİŞARE TOPLANTISINA YOĞUN İLGİ

Gerçekleşen toplantıya AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Emirdoğan, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Sekreteri Hüseyin Ata, Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Saymanı Ramazan Erdoğdu, federasyon yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda dernek başkanı katıldı.

MAKAMLARIN BİR ÖNEMİ YOK

AK Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan “ Biz asla özümüzden taviz vermeyiz. Önemli olan özü korumaktır. Makamlar gelir geçer. Bugün milletvekili olursun yarın belediye başkanı olursun genel müdür olursun biz köyde yetiştik köylüyüz. Mucur’da yetiştik Kırşehir’de yetiştik şimdide Ankara’dayız. Bu makamlarda hoş bir seda bırakmak çok önemli. Artık Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne gittiğimiz zaman Kırşehirli kim var demeyeceksiniz. Hangisi Kırşehirli hangisinin yanına gidiyim? Diyeceksiniz. Zaten biz federasyonumuzla beraber Büyükşehir meclis üyelikleri için çalışmalar yapıyoruz. Kırşehirli hemşerilerimiz olsun diye. Biz bir aileyiz. Kırşehirliler olarak bir aileyiz. Kırşehir’de doğduk Ankara’da doyuyoruz ve Kırşehirliler olarak Ankara’ya en güzel hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.

48350172_2229341917280758_4291970005827846144_o.jpg

KIRŞEHİRLİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli “ Kırşehirli olmaktan gurur duyuyoruz. Ankara’ya Kırşehirli hemşerilerimi parlamentoda temsil etmek için geldiğim süreçte hemşerilerimizin burada ki pozisyonlarını ticarette siyasette akademik hayatta bürokraside başarılarını gördükçe çok gurur duydum. Kırşehir milletvekili olarak gerek parlamentoda gerek Ankara’da gerek Kırşehir’de hemşerilik bilinciyle üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım” dedi.

kendirli.jpg

FEDERASYONUMUZUN SİYASETE ETKİSİ ÇOK BÜYÜK

Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar “ Kırşehirli Dernekler Federasyonunu kurmaya niyetlendiğimizde 6 dernekle başlarken bugün geldiğimiz noktada 50 derneğimizle beraber hareket ediyoruz. Amacımız Ankara’da yaşayan Kırşehirlinin sosyal kültürel ekonomik hatta siyasal birlik ve beraberliğini sağlamak kültürümüzü bizden sonraki nesillere aktarmak unutturmamak, bulunmuş olduğumuz Başkent’te etkili bir nüfusa sahip olduğumuzu ve Başkent’i yöneten, veya yöneteceklerle beraber bizimde varlığımızı ortaya koymak adıyla politikalar üretiyoruz. Bu amaçla açmış olduğumuz şemsiyede derneklerimiz federasyonumuza üye oluyor. Biz bu organizasyonu yaparken bazı sesler köy dernekleri kasaba dernekleri ile bir şey mi olur der gibi bu oluşumun biraz basite aldılar. Ama biz öylede görmüyoruz. Asma Köyün ücra köşesinde evde oturan Kırşehirli ya da onun akrabası olan Ankara’da oturan bir Kırşehirli bizim için en önemli bir Kırşehirlidir. Sincan halkına hizmet edip çalışan başkanımız bizim için gurur verici bir Kırşehirlidir. Kendi içimizden çıkmış bir insanı övmek durumundayız. Bizim çektiğimiz bir sıkıntı iltifat etmek ağrımıza gidiyor. Eleştirmenin haddi hesabı yok. Biz federasyon olarak eleştirmekten ziyade başarıyı iltifatlandırmak marifeti ödüllendirmek alkışlamak amacıyla buradayız. İçimizdeki cevherlerin kıymetlerin ticarette, siyasette bir araya gelmesi içinde federasyon olarak elimizden geleni yapıyoruz. Biz kurulduğumuz günden bugüne Ankara’da 300 bin Kırşehirli 500 bin Kırşehirli nüfusu hesap ediyoruz. Ama şu bir gerçek ki Ankara’da ciddi bir Kırşehirli nüfusu var. Kabul etseler de var etmeseler de var. Şimdi biz bu nüfusun etkili grubuyla etkili bir yönetim oluşturduk. Bu yönetim sosyal faaliyet yapmakla beraber kurulduğundan bugüne Ankara’da seçilmiş bir Kırşehirliye ihtiyacımız var diye her platformda söyledik. Ya da Ankara’da ki bu Kırşehir nüfusunu ciddiye almaları gerektiğini belirttik. Bu söylemlerimizin en büyük somut örneği geçtiğimiz seçim döneminde ortaya çıktı. Ankara ve Kırşehir’de toplam 7 Kırşehirli vekilimizi parlamentoya yolladık. Bunda kabul etseler de etmeseler de Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun payı çok büyük.

img_7056.jpg

KIRŞEHİR İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan “Kırşehirli olmak çok farklı bir duygu her zaman her yerde Kırşehirli olmaktan gurur duydum. Sincan Belediye Başkanı olarak herkes benim Kırşehirli bir başkan olduğumun farkında. Yaptığımız her türlü eylemin fiilin karşılığı Kırşehir için elimden geleni yapacağımı bilmelisiniz” dedi.

murat-ercan-001.jpg

KIRŞEHİRLİ OLSUN ADAM OLSUN DİYECEĞİZ

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Kırşehirli adaylara parti ayırtmaksızın destekler verilmesi gerektiğini söyleyen Gökçınar “İşimizden vazgeçebiliriz, aşımızdan vazgeçebiliriz ama Kırşehir’den asla vazgeçemeyiz. Bu yüzden siyaset arenasında babamızdan miras kalmış gibi herhangi bir siyasi parti için ben bundan vazgeçmem diye düşünmeyelim. Bizden hangi partiden kim varsa orada ki arkadaşımıza oyumuzu kullanalım. Eğer biz bunu yaparsak bir sonraki seçimde bu siyasi irade bizim bu niyetimizi bildiği için mutlak suretle bizden birini aday göstermek zorunda kalır. Aksi takdirde başkanım seni çok seviyorum ama ben partimden vazgeçmem diye sevdanın içerisinde olursak biz bu toplantıları çok yaparız. Biz bir dönem şunu söylüyorduk Kırşehirli olsun çamurdan olsun ben onu vazgeçtim. Kırşehirli olsun adam olsun diyeceğiz. Adam olan insan olan Kırşehirliye her zaman sahip çıkacağız” dedi.

BİRLİK OLURSAK HER ZAMAN BİZ KAZANIRIZ

Gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Asma Karadam Köyü Dernek Başkanı Salih Yıldız “Asma Karadam Köyü olarak geleneksel hale getirdiğimiz yılsonu istişare toplantımızda amacımız hem köylülerimizle hem de hemşerilerimizle bir araya gelip birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek. Biz bir köy derneğiyiz. Bizim birlikteliğimiz Ankara’da nasılsa köyümüze de Kırşehir’imize de öyle yansır. Yani biz Kırşehirliler Ankara’da ne kadar güçlü ve tek ses olursak her zaman biz, her zaman Kırşehirliler kazanır. Bizim dernekleşip bir araya gelmemizde çok büyük öneme sahip Kırşehir Dernekler Federasyonu Genel Başkanımız Hilmi Gökçınar’a Kırşehirlilerin Ankara’da birlik ve beraberliği için yaptığı fedakarlıkları hepimiz iyi biliyoruz. Buradan başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

whatsapp-image-2018-12-15-at-23.49.04.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.