Kıskaç-18 operasyonlarında 90 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, son 4 gün içinde Türkiye genelinde FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen "Kıskaç-18" operasyonlarında 90 şüpheli yakalandı.

Kıskaç-18 operasyonlarında 90 kişi yakalandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, 17 farklı ilde yürütüldü.

Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin FETÖ'nün "emniyet mahrem yapılanması, adliye mahrem yapılanması ve güncel yapılanması" içinde faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Şüphelilerin ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları, örgüt içinde sorumlu kişilerle irtibatlı oldukları, örgütün "Gaybubet evi" olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi. Operasyonlar sırasında çok miktarda döviz ve Türk Lirası ile birlikte dijital materyal ve örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.