Kıvanç ve Beril Talu teslim oldu

'Var Böyle Tipler' kanalıyla bilinen 150 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edilen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu tutuklandı.

Kıvanç ve Beril Talu teslim oldu
Yayınlanma:

2023 yılının en dikkat çeken hukuki olayları arasında, "yüksek karlı gizli fon" adıyla anılan dolandırıcılık dosyasının ortaya çıkması ve Türkiye gündemini sarsan ponzi sistemi davası yer almaktadır. Bu davanın baş aktörleri olarak bilinen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu, iddialara göre yakın çevrelerinden paralarını aldıkları suçlamasıyla dolaylı olarak bağlantılı oldukları bu olaydan dolayı teslim oldu.

Kıvanç ve Beril Talu çifti, Gürcistan'dan Sabiha Göçmen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra havalimanında gözaltına alındı. Asayiş şube müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Talu çifti, Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Çift, savcılık ifadelerinin alınmasının ardından "Nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla sulh ceza hakimliğine gönderildi ve hakimlik tarafından tutuklanmalarına karar verildi.

Medya tarafından geniş bir şekilde ele alınan olayda, fenomen çiftin iddialara göre arkadaşlarından, kuaförlerinden, manikürcülerinden ve şoförlerinden dahi "reklam işi" adı altında dolandırıcılık yaptığı ifade edilmişti. Bu dolandırıcılık iddiaları, Türkiye'de geniş bir kamuoyu tarafından yakından takip edilen bir hukuki sürecin başlamasına sebep oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.