Kombiyi kapatan komşuya kötü haber!

Kış aylarında kombisini kapatan komşuya kötü haber geldi. Avukatların açıklamasına göre kombisini kapatan komşu hakkında dava açılabilecek.

Kombiyi kapatan komşuya kötü haber!
Yayınlanma:

Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarına şimdi bir de komşu anlaşmazlıkları eklendi. Kış mevsiminde kombi yakıp yakmama konusu komşuları davalık edecek.

Avukat Fırat Bilici, yeni bir tartışmanın fitilini ateşleyerek kış aylarında alt komşunun kombisini kısması veya kapatması durumunda dava konusu olabileceğini belirtti. Av. Bilici, bu tarz uyuşmazlıkların son zamanlarda arttığını ifade etti.

Komşuların söz konusu davayı açma gerekçelerini ise “Başkasının hakkında zarar verdiğinizde dava açılması gündeme gelebiliyor.” sözleriyle açıklayan Av. Bilici, “Kat mülkiyeti kanuna tabii olarak uyuşmazlıklarda temel bir ilke var. Bu temel ilkeyi de doğruluk ve başkasının hakkına zarar vermeme gibi nitelendirebiliriz. Bir başkasının hakkına zarar verdiğiniz anda bu konuda dava açılması gündeme gelebiliyor.” dedi.

kombiyakma.jpg

ALT KOMŞUDAN ISINMA ÜCRETİ TALEBİ OLUR MU?

Alt komşunun kombisini yakmaması ve üst komşunun zarara uğraması halinde daha ağır faturalar ödeniyor. Uzmanlar, bu aradaki farkın alt komşudan talep edebileceğini vurguluyor.

Yargının üşüyen kesimin yanında olduğunu vurgulayan Bilici, “Yargı burada iyi niyet kuralları gereğince yakması gereken, orayı boş bırakmaması gereken, normal şartlarda meskenlerde oturması gerekenlerin yanında oluyor." diye konuştu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.