Koray Aydın, partisinden istifa ediyor!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın bu hafta partisinden istifa edeceği kulisleri hareketlendirdi. Peki, partisinden ayrılması beklenen Aydın'ın bundan sonraki yol haritası ne olacak? İşte detaylar...

Koray Aydın, partisinden istifa ediyor!
Yayınlanma:

Yerel seçimlerin ardından İYİ Parti'de yapılan genel başkanlık seçimini kaybeden Koray Aydın'ın partisi ile yollarını ayıracağı öne sürüldü. Müsavat Dervişoğlu'na karşı genel başkanlık yarışından yenilgi ile ayrılan Koray Aydın, perşembe günü partisinden istifa edecek.

İstifa iddialarını dile getiren Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Koray Aydın, perşembe günü İyi Parti’den istifa ediyor. Aydın’la birlikte kimi eski Genel İdare Kurulu, Kurucular Kurulu üyeleri, eski ve mevcut il-ilçe başkanlarının da ayrılması bekleniyor. Aydın, bir süre bağımsız kalacak."

Koray Aydın'ın bir süre bağımsız hareket ederek 2028'deki Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ne hazırlanacağı kulislerde konuşulmaya başladı.

ANKARA VEKİLLERİ BİRER BİRER GİDİYOR

Yerel seçimler öncesi İYİ Parti'nin "özü başına" seçimlere girme kararı birçok istifayı da beraberinde getirmişti. Özellikle Ankara Milletvekilleri, Mansur Yavaş'ın desteklenmesi gerektiğini ifade ederek tepki gösterip partilerinden ayrılmıştı. Seçim öncesi istifa eden Adnan Beker ve Yüksel Arslan'a Koray Aydın da eklenmiş olacak.

Aydın'ın istifasının gerçekleşmesinin ardından İYİ Parti'yi Ankara'da iki isim temsil edecek. Mayıs 2023 seçimlerinde Ankara'dan 5 milletvekili çıkaran İYİ Parti, böylece Ahmet Eşref Fakıbaba ve Kürşad Zorlu ile temsil edilmiş olacak.

Daha önce kulislerde Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da istifa edeceği iddia edilmişti. Türkiye'nin seçimsiz geçireceği 4 yıllık süreçte siyasette birçok değişimin yaşanacağı Ankara kulislerinde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor.

KORAY AYDIN KİMDİR?

Koray Aydın, 1955 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine ve Elektrik Fakültesini 1978 yılında bitiren Aydın, 19. Dönemde Trabzon, 21. Dönemde Ankara, 24 ve 25. Dönemlerde Trabzon, 28. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi.

20. Dönemde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, 21. Dönemde Grup Başkan Vekili, 24. Dönemde Millî Savunma Komisyonu Üyesi, 25. Dönemde TBMM Başkanvekili olarak görev yaptı. 57. Hükûmette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini yürüttü. İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldı; Genel Başkan Yardımcısı ünvanıyla Kurucu Teşkilat Başkanı ve Siyasi İşler Başkanı olarak görev yaptı. 7 Haziran 2023 tarihinde İYİ Parti TBMM Grup Başkanlığı görevine seçildi.

Aydın, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.