Koruma altındaki çocuklara meslek desteği
Ankara Ticaret Odası (ATO) yeni bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.
HABER FOTOĞRAF
ORHUN YILDIZ
Hayata geçirilen yeni proje ile suça karışan çocuklar meslek sahibi olacak. Suç mağduru veya suça sürüklendiği için devletin koruması altına alınan kız çocukları, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Ankara Ticaret Odası (ATO), Türkiye-İş Kurumu (İŞKUR) ve Anadolu İletişim Derneği’nin ortaklaşa yürüttüğü “Mesleğim Var Geleceğim Var” projesiyle meslek sahibi olacak. “Güçlü yarınlar için insana değer, geleceğe değer” sloganıyla yürütülen “Mesleğim Var Geleceğim Var” Projesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Ayaş Çocuk Destek Merkezi’nde (ÇODEM) uygulamaya konuldu. Ankara Ticaret Odası, proje kapsamında ÇODEM’de koruma altında bulunan çocukların meslek öğrenmeleri amacıyla kuaför, bilgisayar ve drama atölyesi kurdu.
TÖREN DÜZENLENDİ
Atölyelerin açılışı ve projenin başlaması nedeniyle AYAŞ ÇODEM’de bir tören düzenlendi. Törende konuşmak üzere kürsüye gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay, asıl konuşması gerekenlerin ÇODEM’de kalan çocuklar olduğunu belirterek, bir çocuğu sahneye çıkardı. ÇODEM’de sevgi ve şefkat gördüğünü anlatan kız çocuğunun konuşması törene katılanlara duygulu anlar yaşattı. Ardından söz alan Bakan Yardımcısı Karabay, “Sizler bizim çok özel ilgilendiğimiz kardeşlerimizsiniz. Bakanlık olarak milletimiz ve devletimiz adına her zaman yanınızdayız” dedi.
ANKARA’YA BORÇLUYUZ
Ankara Ticaret Odası Yönetimi’nin çalışmalarından övgüyle söz eden Karabay, “ATO gerçekten harika işler yapıyor. İş hayatlarında son derece yoğun olan insanlar, bu meslek kuruluşunu bir iyilik hareketinin merkezi haline getiriyorlar” diye konuştu. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran da konuşmasında, projenin tüm paydaşlarına teşekkür ederek, “Ben inanıyorum ki 10 ay sonra buradaki çocuklarımız meslekli hale gelecek. Hepiniz amacınıza ulaşacaksınız ve istediğiniz yerlerde de istihdam edileceksiniz. Bu kadar önemli bir projeye evet dediğimi düşünmemiştim. Şimdi anlıyorum ki gerçekten önemli bir iş yapmışız. İnşallah hayırlara vesile olacak” dedi. Baran, ATO olarak sosyal sorumluluk projeleri anlamında Ankara’ya ve Ankaralılara karşı borçlu olduklarını da sözlerine ekledi.
HER İNSAN BİR DEĞERDİR
Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği Başkanı Hülya Kartal da konuşmasında, uyguladıkları beceri testleri sonucunda merkezde kalan kız çocuklarının tıbbi sekreterlik, yönetici sekreterliği, kuaförlük, güzellik uzmanlığı ve aşçılık alanlarında yetenekleri olduğunu tespit ettiklerini anlattı. Proje kapsamında kız çocuklarına hayata hazırlık ve drama dersleri de vereceklerini söyleyen Kartal, “Her insan bir değerdir. Değerlerimize sahip çıkmalıyız. Her dokunuş bir iz bırakır. Biz istiyoruz ki burada güzel bir dokunuşun ilk adımını atmış olalım. Projenin başarılı olması için 10 ay boyunca sabırla, yılmadan çalışmamız lazım” diye konuştu.
TABLO HEDİYE ETTİ
Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ise Mesleğim Var Geleceğim Var Projesi’nin gençlerin hayata umudunu besleyen en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından çocuklar, Bakan Yardımcısı Karabay, ATO Başkanı Baran, Eyüpsultan Belediye Başkanı Aydın ve Dernek Başkanı Kartal’a çiçek ve tablo hediye ettiler. Daha sonra ATO’nun katkılarıyla hazırlanan Kuaför Atölyesi, Bilgisayar Atölyesi ve Drama Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet Karabay, Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Vekili Dr. Selahattin Güven, İstanbul Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ayaş Belediye Başkanı Burhan Demirbaş, Ayaş Kaymakamı Fatih Özdemir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, ATO Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Kemal Gazioğlu, Meclis Üyeleri Halil İbrahim Yılmaz ve Temel Aktay, Anadolu İletişim ve Eğitim Derneği Başkanı Hülya Kartal ile Ayaş ÇODEM Müdürü Gökşen Altınok katıldı.
10 AYDA MESLEK ÖĞRENECEKLER
10 ay sürecek proje ile Çocuk Destek Merkezi’nde kalan 40 kız çocuğunun sosyal uyumunu desteklemek, kurumdan ayrıldıktan sonra istihdam edilebilirliklerini artırmak, işgücü piyasasına erişimlerini kolaylaştırmak ve işgücü piyasasına girişlerinin önündeki engelleri kaldırmak amaçlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.