KPSS ortaöğretim oturumu başladı

Kamu Personel Seçme Sınavı'nın (KPSS) ortaöğretim düzeyi sınavı, bugün Türkiye genelinde 81 ilde ve Lefkoşa’da 1 milyon 864 bin 867 adayın katılımıyla başladı.

KPSS ortaöğretim oturumu başladı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kamu sektöründe memur olma hayaliyle sınava giren adaylar, saat 10.15'te başlayan sınavda, genel yetenek ve genel kültür testlerinden 120 soruya 130 dakika içerisinde yanıt verecek.

SINAV MERKEZİ VE GÜVENLİK HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Bu yıl KPSS Ortaöğretim sınavı için 227 sınav merkezi hazırlandı. Sınavın güvenli ve düzenli bir şekilde yapılabilmesi için 5 bin 683 bina ve 99 bin 765 salon kullanılacak. Toplamda 260 bin 94 görevli sınavda yer alırken, sınavın güvenliği için sahada görev yapacak 21 bin 660 emniyet görevlisi de hazır bulunacak.

EK SÜRE VE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HİZMETİ

Sınavda engelli adaylar için ek süre uygulaması yapılacak. Bu adaylar, sınav süresine ek olarak 30 dakika daha fazla süre kullanabilecek. Ayrıca, nüfus cüzdanı veya kimlik bilgilerinde eksiklik olan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.

SONUÇLAR 4 EKİM’DE AÇIKLANACAK

Sınav sonrası gözler 4 Ekim’e çevrilecek. KPSS Ortaöğretim sonuçları, ÖSYM tarafından 4 Ekim’de ilan edilecek ve adaylar sonuçlarına ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişebilecek. Saat 10.00'dan sonra sınav merkezine gelen adayların içeri alınmayacağını hatırlatan yetkililer, adayların sınav süresince kurallara dikkat etmelerini ve hazırlıklarını tamamlayarak erkenden sınav merkezinde olmalarını öneriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.