Kredi kartı borcu yapılandırmasında yeni dönem 1 Kasım'da başlayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ortak kararıyla, kredi kartı ve kredi borçlarına yönelik yapılandırma imkanı sunuluyor.

Kredi kartı borcu yapılandırmasında yeni dönem 1 Kasım'da başlayacak
Yayınlanma:

Bu düzenleme, borcunu ödemekte zorluk çeken vatandaşların ödemelerini yeniden düzenlemelerine olanak tanıyacak.

Yapılandırma süreci 1 Kasım'da başlayacak ve kamu bankaları arasında Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kuruluşlar işlemlere başlamış durumda. Şu ana kadar bu bankalar üzerinden 1.5 milyar TL'lik yapılandırma gerçekleştirildi. Özel bankalardan da İş Bankası ve Akbank süreci başlatanlar arasında yer alıyor.

Yapılandırma kapsamında bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borçları, 60 aya kadar taksitlendirilebilecek. Bireysel kredi kartında dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, mevcut borç bakiyelerini 60 aya kadar yeniden yapılandırabilecek. TCMB, yapılandırmada uygulanacak azami faiz oranını referans faiz oranı olan yüzde 3,11 ile sınırladı. Belirlenecek faiz oranları ise 24 Ekim'de açıklanacak.

Yapılandırma koşulları arasında, dönem borcunun asgarisini ödeyemeyenlerin borçlarının tamamını taksitlendirmesi durumunda, her ay ödenecek taksitlerin asgari ödeme tutarına ekleneceği belirtiliyor. Ayrıca, yapılandırılan borcun yarısı ödenene kadar kredi kartı limitinin artırılmayacağı ifade ediliyor. İhtiyaç kredileri için de anapara ve faiz ödemelerinin 30 günden fazla gecikmesi durumunda ek kredi olmadan 60 aya kadar yapılandırma yapılabilecek. Ancak, bu fırsattan yararlanmak için borçlunun 1 yıl içinde başvuru yapması gerekiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.