Kritik kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı açıklaması: En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?

Yeni yılın ilk Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün Beştepe'de toplandı. Kabine'nin gündeminde emekli maaşları, terörle mücadele gibi önemli konular yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 saate yakın süren toplantının ardından kameralar karşısına geçti.

Kritik kabine toplantısı sona erdi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekli zammı açıklaması: En düşük emekli maaşı ne kadar oldu?
Yayınlanma:

Konuşmasına şehitlere baş sağlığı dileyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin hesabının sorulduğunu söyledi ve 114 hedefin vurularak 78 teröristin de yok edildiğini dile getirdi.

Erdoğan, sınır dışı operasyonlarının öneminden de bahsederek terör örgütü PKK’nın yeniden canlandırma çabalarına da parmak bastı.

"REJİM TARTIŞMASI 29 EKİM 1923'TE SONA ERMİŞTİR"

Terörle mücadele kapsamında Cumhur İttifakı başta olmak üzere siyasi partilere teşekkür eden Erdoğan, son dönemde sıkça gündeme getirilmeye çalışılan Cumhuriyet- Şeriat gerginliğine dair de konuştu ve "Türkiye'nin rejimiyle ilgili tereddütler 29 Ekim 1923'te 'Yaşasın Cumhuriyet' nidalarıyla bitmiş bir tartışmadır' dedi.

Bu konuyu gündeme getirilenlerin algı peşinde olduğunu da söyleyen Erdoğan, yaşananların tesadüf olmadığını açıkladı.

İstihdamda kırılan rekora da değinene Cumhurbaşkanı işsizliğin yüzde 9'a düştüğünü ve işverenler için istihdam yükümlülüğünü 3 kattan 2 kata indirdiklerini de açıkladı.

Çekirdek enflasyonda düşüşe değinen Erdoğan, enflasyonla mücadele konusunda vatandaşlardan da yardım istediğini söyledi.

EMEKLİ MAAŞI BELLİ OLDU

Geçen yıl 5 bin liralık desteği açıklayan Erdoğan, SSK/Bağkur emeklilerinin yüzde 37.57'lik artışa yüzde 5 artış daha yapacaklarını açıkladı ve Ocak 2024'ten itibaren artışın yüzde 42 olduğunu, temmuz ayında yeniden zam yapılacağını açıkladı.

Erdoğan, SSK/Bağkur emeklilerinin maaş artışlarının Temmuz ayında eşitleneceğini söyledi.

Emekli maaşı alt sınırı 7 bin 500 TL'den 10bin TL'ye çıkarılmış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.