"Küçük esnaf ve kadın girişimciler ulaşılabilir imkanlarda desteklenmeli"

Küçük esnafın sesi olmaya devam eden Hacer Bayındır, fuar etkinliklerinin daha esnaf odaklı ve zengin içerikli hale getirilmesi gerektiğini belirtti. Bayındır, büyük esnafların yeterince kâr ettiğini, asıl desteğin küçük esnafa verilmesi gerektiğini vurguladı.

"Küçük esnaf ve kadın girişimciler ulaşılabilir imkanlarda desteklenmeli"
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Çocuklarıyla birlikte birçok el işi mesleğinde yer alan Hacer Bayındır, küçük esnafın büyümekte zorlandığını, kendi işyerini açmak isteyen kadınlara finansal desteğin daha ulaşılabilir şartlarda sunulması gerektiğini ifade etti.

untitled-1-001.jpg

Farklı birçok etkinlikte yer almaya çalıştığını, atık malzemelerden ev eşyaları ve avizeler yaptığını belirten Bayındır, "En son gözleme yapmaya başladım. Hem çalışmayı hem eğlenmeyi hem de öğretmeyi seviyorum. Burada sadece çalışmıyorum, eğleniyorum ve eğlendiriyorum. Ben sadece kendim için değil, çevremdekiler için de buradayım." dedi.

untitled-1.jpg

"KADIN GİRİŞİMCİLERE DAHA FAZLA DESTEK VERİLMELİ"

Kadın girişimcilere ulaşılabilir imkanlarda desteklerin sunulmadığını savunan Bayındır, küçük esnafın büyüyemediğini ve bir dükkan açmak için yeterli desteği bulamadıklarını belirtti.

da.jpg

Bayındır, "Kadınların çalışması çok önemli. Ben burada çocuklarımla çalışıyorum. Kızlarım da erken yaşta çalışma hayatını deneyimliyor. Çünkü bir kadının hayatta kalması çok önemli. Özellikle kadınların güçlü olması gerekiyor. Ancak benim şu anda bir dükkan açıp 1 yıl süreyle işletecek maddi gücüm yok. Benden hibe alabilmem için bu şartları tamamlamış olmamı bekliyorlar. Tabii ki bu süreci suiistimal edenler olduğu için bizim gibi kendi emeğiyle bir yerlere ulaşmaya çalışan kadınlar mağdur oluyor. Benim öyle bir sermayem olmadığı için olabildiğince çeşitli alanlarda kendimi geliştirmeye çalışıyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.