Kule vinçten düşen malzemelerin altında kalan iki işçi hayatını kaybetti

Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir inşaatta meydana gelen iş kazasında, kule vincin halatının kopması sonucu düşen malzemelerin altında kalan iki işçi yaşamını yitirdi.

Kule vinçten düşen malzemelerin altında kalan iki işçi hayatını kaybetti
Yayınlanma:

Olay, Atakent Mahallesi'ndeki bir site inşaatında gerçekleşti.

İnşaat malzemeleri, halatın kopmasıyla zemine düştü. Bu esnada inşaatta çalışan Tahir Çeri (41) ve Erdal Sağır (51), düşen malzemelerin altında kaldı. Olayı gören diğer işçilerin ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaptığı ilk kontrollerde iki işçinin de hayatını kaybettiğini belirledi.

Olay yerinden kaçan kule vinç operatörü, daha sonra karakola giderek teslim oldu. Kazanın ardından inşaata gelen işçilerin yakınları sinir krizi geçirdi ve olayla ilgili görevlilerle tartışmaya girdi. Polis ekipleri, tartışmaya müdahale etti.

Cenazeler, Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İş kazaları, inşaat ve madencilik gibi tehlikeli sektörlerde yeterli güvenlik önlemlerinin alınmaması nedeniyle her yıl birçok işçinin hayatını kaybetmesine neden olmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.