Kur-an’ı Kerim'in değişen basım ve yayım kriterleri Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle birlikte, Türkiye'de Kur'an-ı Kerim gibi dini eserlerin basım ve yayımıyla ilgili önemli değişiklikler yapıldı.

Kur-an’ı Kerim'in değişen basım ve yayım kriterleri Resmi Gazete'de
Yayınlanma:

Yeni düzenlemeye göre, yurt dışından ithal edilecek Kur'an-ı Kerim gibi eserler için Türkiye'de satışının yapılmaması şartıyla, sorumlu kişi veya kuruluşların bu eserler için kuruldan izin belgesi alması gerekiyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bu eserlerin ithalatı ve yurt dışına çıkışı sırasında kurul tarafından verilen izinlerin denetimini üstlenecek ve ilgili kurumlardan gerekli bilgileri talep edebilecek. İzin belgesi olmayan eserler için ise basım ve yayımın durdurulması, dağıtılmış olanların toplatılması ve imha edilmesi gibi tedbirler uygulanabilecek. Ayrıca, bu kapsamdaki yayımların internet ortamında yapılması halinde erişimin engellenmesi mümkün olabilecek.

Yönetmelik, dinî ve kültürel eserlerin Türkiye'de daha sıkı bir denetim altında tutulmasını ve yurt dışından ithal edilen eserlerin de belirli kurallar çerçevesinde piyasaya sunulmasını amaçlıyor. Bu düzenlemeyle ilgili olarak uygulamaya geçiş süreci ve detaylar da ilerleyen zamanlarda belirlenecek.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.