Kuşburnuda portakaldan 8 kat daha fazla C vitamini olduğunu biliyor muydunuz? Şekeri olanlar dikkat...

Kuşburnu, içerdiği yüksek C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiren, iltihabı azaltan ve diş eti hastalıklarına iyi gelen bir meyve olarak rağbet görüyor. Anadolu'da yüzyıllardır şifa kaynağı olarak kullanılan kuşburnun, son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalarla sağlık üzerindeki etkileri tespit edildi.

Kuşburnuda portakaldan 8 kat daha fazla C vitamini olduğunu biliyor muydunuz? Şekeri olanlar dikkat...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Sağlık Uzmanı Dr. Eren Akçiçek, kuşburnunun sağlık üzerindeki olumlu etkilerini açıkladı. Kuşburnunun portakaldan 8 kat daha fazla C vitamini içerdiğini belirten Akçiçek, bu meyvenin vücuttan iltihabı atarak, diş eti kanamalarına iyi geldiğini ve şeker düzeyini düşürdüğünü ifade etti.

Ayrıca, kuşburnunun bağışıklık sistemini güçlendiren ve iltihaplanmayı azaltan antioksidanlar içerdiğine vurgu yaptı.

Kuşburnunun diş eti hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterdiğini ve şeker hastalarına faydalı olduğunu belirten Akçiçek, taze, kurutulmuş, çay veya marmelat şeklinde tüketilebileceğini ifade etti.

Ancak, bazı kişilerde yan etkiler görülebileceğini ve doktora danışılması gerektiğini ekledi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.