"Kuyu-11" operasyonunda 61 şüpheli yakalandı

İstanbul merkezli düzenlenen "Kuyu-11" operasyonunda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, suç örgütü elebaşısı Tuncer Aslan'ın liderliğindeki örgütün çökertilerek 61 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

"Kuyu-11" operasyonunda 61 şüpheli yakalandı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından "tefecilik, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yağma ve tehdit" suçlarına yönelik operasyon düzenlendiğini belirtti.

Operasyonda tefecilik suçu işleyen organize suç örgütü üyelerinin, vatandaşlara yüksek faiz karşılığında borç para verdiği, bu borçlar karşılığında çeşitli senetler, çekler, taşınmazlar ve araçlar aldığı ve borç alan kişileri tehdit ettiği tespit edildi.

Bakan Yerlikaya, operasyon sonucunda 6'sı ruhsatsız 8 tabanca, 2 pompalı tüfek ile çok sayıda senet ve çekin ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca, operasyonlarda görev alan polisleri tebrik ederek, "Suçta kibirlenenler karşılarında kolluk güçlerimizi ve yüce Türk adaletini bulacaklarını" belirtti ve operasyonun başarısında emeği geçenleri kutladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.