Kuyu-3 operasyonlarında 30 şüpheli gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ordu merkezli 5 ilde, 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen Kuyu-3 operasyonlarında 30 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Kuyu-3 operasyonlarında 30 şüpheli gözaltına alındı
Yayınlanma:

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Ordu, İzmir, Kocaeli, Antalya, Tekirdağ ve Ankara’da gerçekleştirilen operasyonlar, organize suç örgütlerine büyük darbe vurdu.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
Ordu merkezli 5 ilde, elebaşılığını yurt dışında firari olan Ercan Yılmaz’ın yaptığı, İzmir'de ise elebaşılığını yine yurt dışında firari olan Sercan Sayal’ın yaptığı 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlarda toplam 30 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Yerlikaya, "Aziz Milletimizin bilmesini İsterim ki; Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek," ifadelerini kullandı.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, Ordu merkezli Kocaeli, Antalya, Tekirdağ ve Ankara’da düzenlenen operasyonlarda:
- İş insanlarını yağmalamak amacıyla tehdit ve silah zoruyla para isteyen,
- Örgütün, haksız para talebini kabul etmeyen iş insanlarına yönelik motosikletli tetikçileri kullanarak silahlı saldırılar düzenleyen,
- Eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine ve çalışanlarına yönelik silahlı eylemler gerçekleştiren 12 şüpheli yakalandı.

İzmir Merkezli Operasyonlar
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Asayiş Şube Müdürlükleri ile Aliağa, Gaziemir, Güzelbahçe ve Bornova İlçe Emniyet Müdürlükleri tarafından yapılan ortak çalışmalar sonucu İzmir’de düzenlenen operasyonda:
- İzmir genelinde iş insanlarını yağmalamak amacıyla tehditle para isteyen,
- Örgütün, haksız para talebini kabul etmeyen iş insanlarına ait oto galerilere ve benzin istasyonlarına motosikletli tetikçilerle silahlı saldırılar düzenleyen 18 şüpheli yakalandı.
- Yakalanan şüphelilerden 13'ü tutuklandı, 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

Operasyonlar sonucu:
- 13 adet ruhsatsız tabanca,
- 1 adet AK-47 otomatik tüfek,
- 3 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik ederek, "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.