Kuzey ışıklarını görmek için Norveç'e gitmenize gerek yok! Türkiye'de kuzey ışık şöleni

Uzmanlar, jeomanyetik fırtına nedeniyle dünyanın dört bir yanından kuzey yıldızlarının izlenebileceğini açıklamıştı. Dün gece Türkiye'nin de farklı şehirlerinde kuzey yıldızları görsel şölen oluşturdu.

Kuzey ışıklarını görmek için Norveç'e gitmenize gerek yok! Türkiye'de kuzey ışık şöleni
Yayınlanma:

Jeomanyetik fırtınanın dünyaya çarpması sonucunda Türkiye ve birçok ülkede kuzey ışıkları semaları renklendirdi.

Türkiye'de Van'da başlayan görsel şölen, İstanbul'da da oluştu.

Tekirdağ ve Van'da görüntülenen kuzey ışıkları sosyal medyada gündem oldu. Galata Kulesi ile birleşen kuzey ışıkları, kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı.

untitled-1.jpg(Van)

SAMSUN'DA DA GÖRÜLDÜ

Solar fırtına, Türkiye ve Avrupa'nın çeşitli noktalarında görülen 'Aurora Borealis' olarak da bilinen kuzey ışıkları, Samsun'da da görüldü.

KUZEY IŞIKLARI NEDİR?

Kuzey ışıkları, dünyanın manyetik kutuplarından çıkan yüklü parçacıkların atmosferdeki gaz molekülleriyle etkileşimi sonucu oluşan doğal bir ışık gösterisidir. Bu gösteri, özellikle yüksek enlemlerde, yani kutup bölgelerinde sıklıkla görülebilir.

6fda487c-f8cf-4ddc-9d30-3d8f2671faf5.jpeg(İstanbul)

Kuzey ışıkları, yeşil, mor, pembe ve beyaz renklerde görülebilir. Bu renkler, atmosferdeki gaz moleküllerinin farklı yüksekliklerindeki etkileşimlerden kaynaklanır. Kuzey ışıkları genellikle gece yarısından sonra görülür ve birçok kişi için unutulmaz bir doğa olayıdır.

untitled-1-001.jpg(Tekirdağ)

Kuzey ışıkları, eskiden insanlar tarafından birçok mitolojik hikayede yer almıştır. Günümüzde ise turistler tarafından kutup bölgelerine yapılan seyahatlerde sıklıkla ziyaret edilen bir doğal güzelliktir.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.