Lansmanda yoğun kalabalık: Yavuz Ağıralioğlu'nun partisi Anahtar Parti kuruldu!

Yavuz Ağıralioğlu'nun Genel Başkanı olduğu Anahtar Parti kuruldu. Ağıralioğlu, partisinin tanıtım lansmanını Ankara'daki ATO Congresium'da yaptı. Lansmanı yerinden takip eden anadolugazete.com.tr, toplantıdan öne çıkanları aktardı. Açılış konuşmasında "Milleti ayağa kaldırma mesuliyetiyle siyaset yapacağız" diyen Ağıralioğlu, Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına da şu sözlerle tepki gösterdi: "Hiç kimse evlatlarımızın katilini Meclis'e davet edemez. Öcalan hangi kapının itidir muhatap alalım.”

Lansmanda yoğun kalabalık: Yavuz Ağıralioğlu'nun partisi Anahtar Parti kuruldu!
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: BERAT TEMİZ

Türk siyasetine bir parti daha eklendi. 2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıklayarak İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, yeni parti kurdu.

PARTİNİN ADI: ANAHTAR PARTİ

Ankara'daki ATO Congresium'da düzenlenen tanıtım lansmanında partinin adının Anahtar Parti, kısaltmasının ise A Parti olduğu açıklandı.

Ağıralioğlu'nun yeni partisinin müzikleri de lansmanda dinletildi. Ağıralioğlu'nun ön plana çıkarıldığı şarkılarda vatan, millet, birlik ve beraberlik vurguları ağırlıklı olarak yer aldı.

berat2.jpg

SALONA SIĞMADILAR

Ağıralioğlu'nun yeni partisinin lansmanına 81 ilden binlerce kişi katıldı. 3 bin 100 kapasiteli salonda boş koltuk kalmazken, bazı Ağıralioğlu destekçileri lansmanı ayakta ve merdivenlere oturarak takip etti. Kalabalık nedeniyle ezilme tehlikesi geçirenler oldu. Salona giremeyen binlerce partili ise lansmanı ATO Congresium'un önünde takip etti.

ÜST DÜZEY GÜVENLİK ÖNLEMİ

Anahtar Parti tanıtım lansmanının gerçekleştirildiği salonda üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Partililer salona alınmadan önce üst aramasından geçti. Salon, sahne ve salon çevresinde ise eğitimli köpeklerle aramalar yapıldı.

Ağıralioğlu'nun hayatının anlatıldığı kısa film yayınlandığı sırada Muhsin Yazıcıoğlu'nun fotoğrafının ve isminin geçmesi üzerine salonda "Muhsin Başkan" sloganları yükseldi.

berat3.jpg

"YAVUZ BAŞKAN" SLOGANLARI

Salonu dolduran binlerce kişi, Genel Başkan Yavuz Ağıralioğlu'nu, "Yavuz Başkan", "Yavuz Başkan ilerle, Türk gençliği seninle", "Gençliğin umudu Yavuz Başkan" sloganlarıyla karşıladı.

DUA İLE BAŞLADI

Lansman, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatan için şehit olanlar için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından kürsüye gelen Prof. Dr. Özcan Eroğlu, vatan ve millet için dua etti. Binlerce partili, duaya hep bir ağızdan "Amin" dedi.

Kurucular Kurulu Üyelerinin tanıtılmasının ardından Yavuz Ağıralioğlu kürsüye geldi. Partilileri selamlayan Ağıralioğlu, ilk açıklamasını yaptı. Ağıralioğlu'nun konuşmasından öne çıkanları şöyle:

''ARTIK GÜZEL KONUŞANLARIN DEĞİL, GÜZEL YAPANLARIN ZAMANI GELMEKTEDİR''

"Bir yolculuğa başlıyoruz. Bu yolculuk iktidar mücadelesi değildir, bir milletin nice yüzyıllara 'Biz varız' demesi mücadelesidir. Artık güzel konuşanların değil, güzel yapanların zamanı gelmektedir. Bir milleti ayağa kaldırma mesuliyetiyle siyaset yapacağız.

Biz milletin umut kadrosuyuz. Vatanına milletine bağlı olan herkes bizimledir. Ben bu toprakların evladıyım diyen herkes bizden, bizde onlardanız. Bir memleket zordadır. Vatanımızın çözülebilir sorunları var. Çözmezsek vatan sorunumuz var. Devletin sorunları var, çözmezsek devlet sorunumuz var. Milletimizin sorunları var, çözmezsek millet sorunumuz var.

agirali.jpg

Siyaset iyi başlayanların değil, başladığı gibi bitirenlerin işidir. Biz siyaseti hasımlıkla yapan kişiler değiliz. Siyaset bizim için millete hizmet edeceğimiz bir nöbet değişiminden ibarettir. Ben ülküsü olan insanlarımızı kırılmış buldum. Ben memleketimin evlatlarını yaşamaktan vazgeçerken buldum. Darda buldum, zorda buldum! Ben milletimi buldum.

"MUHALEFET KİFAYETSİZLİĞİ BİZE YOL AÇMIŞTIR"

Bu memleket, kendisi gibi 10 Türkiye'ye yeterdi ama bir zümreye yetemedi. Bu memleket imkanlarıyla kendisine, bölgesine, bütün İslam alemine yeterdi. Bir avuç muhterise yetemedi. Elinde her türlü kudretli olmasına rağmen memleketin sorunlarını çözemeyen muhalefet kifayetsizliği bize yol açmıştır.

agir23.jpg

BAHÇELİ'NİN ÖCALAN SÖZLERİNE TEPKİ

Ağıralioğlu, Devlet Bahçeli'nin Öcalan çağrısına da konuşması sırasında tepki gösterdi. Ağıralioğlu, "Hiç kimse ama hiç kimse evlatlarımızın katilini Meclis'e davet edemez. Meclis'inde teröristlerin ağırlanacağı bir devlet değil, teröristlere hak ettiği muameleyi gösteren bir devlet olacak. Sadece teröristleri değil, sevenleri bile meclise sokmayacağız. Aziz Milletimiz duysun! Öcalan hangi kapının itidir muhatap alalım.”

A PARTİ İSMİ NEREDEN GELİYOR?

Yavuz Ağıralioğlu, kısaltması A Parti olan Anahtar Parti'nin adı hakkında "Kelime kavram yorgunu olmuş bir memlekette, mukaddeslerimizin tüketildiği bugünde bir de biz yük olmayalım dedik. Partinin adını A Parti koyduk. Bu A Alparslan'ın A'sı Anadolu'nun A'sı, yedi düvele diz çökmeyen Atatürk'ün A'sı" dedi.

berat4.jpg

AĞIRALİOĞLU'NUN KONUŞMASI BÖLÜNDÜ

Ağıralioğlu konuşmasına başladığı esnada salonda fenalaşanlar oldu. Ağıralioğlu, kürsüden fenalaşan partililer için ambulans istedi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.