LPG'ye bu geceden itibaren rekor zam!

Akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş trendine bir yenisi daha ekleniyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre, otogaz (LPG) fiyatlarına bu gece yarısından itibaren zam yapılacak. Yapılacak zamla birlikte otogazın litre fiyatı İstanbul ve Ankara'da 22,95 TL'ye yükselecek.

LPG'ye bu geceden itibaren rekor zam!
Yayınlanma:

Sektör kaynaklarının verdiği bilgilere göre, otogazın litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 1 lira 75 kuruş zam gelecek. Bu artışla birlikte otogazın litre fiyatı İstanbul ve Ankara'da ortalama 22,95 TL olacak. Bu zam, son dönemde benzin ve motorine yapılan artışların ardından geliyor. İstanbul'da benzinin litre fiyatı 42,39 TL, motorinin litre fiyatı ise 42,47 TL seviyesine ulaşmıştı. Ankara'da ise benzinin litre fiyatı 43,37 TL, motorinin litre fiyatı 43,48 TL olarak güncellenmişti. İzmir'de ise benzin 43,63 TL, motorin 43,87 TL'den satılmaya başlanmıştı.

ÖTV ARTIŞI AKARYAKIT FİYATLARINI YÜKSELTECEK

3 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan ÖTV artışı da akaryakıt fiyatlarını daha da yukarı çekecek. Haziran ayı ÜFE verilerine göre, benzinde 2,06 TL, motorinde ise 1,93 TL'lik bir ÖTV artışı bekleniyor. KDV oranındaki yüzde 20'lik artış da eklendiğinde, vergi yükü benzinde 2,47 TL, motorinde ise 2,32 TL'ye ulaşacak.

AKARYAKIT FİYATLARINDA SÜREKLİ ARTIŞ

Son dönemde akaryakıt fiyatlarında yaşanan sürekli artış, sürücülerin bütçelerini zorlamaya devam ediyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak zamla birlikte otogaz fiyatları da önemli ölçüde artacak. Sürücüler, yeni fiyat tarifesiyle birlikte araçlarının yakıt maliyetlerinde ciddi bir artışla karşı karşıya kalacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.