Maden kazasında umut veren haber

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 2 kişinin hayatını kaybettiği maden kazasında göçük altına bulunan işçiyle ses irtibatı kuruldu dedi.

Maden kazasında umut veren haber
Yayınlanma:

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Acıpayam'da meydana gelen maden kazasında iki kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, göçük altında kalan bir işçi ile ilgili verdiği müjdeli haberi paylaştı. Vali Coşkun, yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki, göçük nedeniyle hayatını kaybeden 2 arkadaşımız var, ancak diğer arkadaşımızla ses iletişimimiz devam ediyor. Umarım onu da sağ salim kurtarabiliriz" dedi.

Vali Ömer Faruk Coşkun, kazanın yaşandığı bölgeye giderek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hıdır Ayçiçek, AFAD İl Müdürü Ali Etiz, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Murat Başlı, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve Karaismailler Mahallesi Muhtarı Mesut Salman ile birlikte, 4 saattir devam eden kurtarma çalışmalarını yönetti. Vali Coşkun, maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman'ın cansız bedenlerine ulaşıldığını belirtti, ancak hala göçük altında bulunan işçi Mustafa Karahan'ı kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Vali, "Başımız sağ olsun. Acıpayam ilçemizin Karaismailler köyündeki krom maden ocağında göçük meydana geldi ve neticesinde 3 arkadaşımız göçük altında kaldı. İlk belirlemelere göre, maalesef 2 arkadaşımız hayatını kaybetti. Diğer arkadaşımızla ses irtibatımız var ve onun kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Umarım arkadaşımızı sağ salim kurtarabiliriz. Şu anda tahlisiye ekiplerimiz madende arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine ilk müdahaleyi AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekiplerimiz gerçekleştirdi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Temennimiz diğer arkadaşımıza sağ salim ulaşmak. Olayla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Olayın teknik yönleri ve soruşturmanın sonuçlarına göre gerekli işlemler yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Acıpayam ilçesine bağlı Karaismailler Mahallesi Devekonağı mevkiinde faaliyet gösteren krom madeninde saat 23.00 sıralarında meydana gelen göçükte, maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman ve Mustafa Karahan göçük altında kalmıştı. Ekiplerin ve madencilerin katılımıyla başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda maden mühendisi Kadir Özer ile işçilerden Rıfat Salman'ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Hala göçük altında bulunan işçi Mustafa Karahan için ise arama kurtarma çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiği bildirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.