Mahkeme kararını verdi: Hastane yolunda kesilen radar cezası iptal edildi

Antalya'da, iş kazası geçiren bir çalışanı hastaneye yetiştirmek için hız yapan sürücüye kesilen 6 bin 439 liralık radar cezası, mahkeme kararıyla iptal edildi.

Mahkeme kararını verdi: Hastane yolunda kesilen radar cezası iptal edildi
Yayınlanma:

Olay, Konyaaltı ilçesindeki Antalya Serbest Bölge'de yat üretim firmasında çalışan Süleyman K'nin, iş makinasında parmağını kaptırarak yaralanması üzerine meydana geldi. Süleyman K'yi hastaneye yetiştirmeye çalışan iş arkadaşının kullandığı şirket aracı, yolda hız sınırını yüzde 50'den fazla aştığı gerekçesiyle radara yakalandı.

Kesilen cezanın ardından şirket avukatı Mustafa Alper Oral, cezanın iptali için Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu. Başvuruda, hız sınırının işçinin acil durumu nedeniyle aşıldığı ve kazazedenin hastaneye yetiştirilmesinin hayati önem taşıdığı belirtildi. Hastane belgelerinin de sunulduğu dilekçeyi değerlendiren hakimlik, sürücünün trafik güvenliğini tehlikeye atmadığına ve geçiş üstünlüğü kapsamında hareket ettiğine karar verdi. Böylece, radar cezası iptal edildi.

Şirket avukatı Oral, mahkeme kararının emsal niteliği taşıdığını belirterek, benzer durumlarda radar cezalarının iptali için gerekli itirazların yapılabileceğini vurguladı. Ayrıca, yaralı çalışanın zamanında hastaneye yetiştirilmesi sayesinde parmağının yerine dikildiği ve tedavisinin sürdüğünü ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.