Mali müşavirlerden 'meslek düzenlemeleri' çağrısı: Daha fazla destek ve eğitim şart

Mali Müşavir Berat Çıvgın, meslek sınavlarının zorlukları ve düzenlemelerin yetersizliği konusundaki endişelerini dile getirerek, "Meslek düzenlemeleri kesinlikle gelmeli. Diğer meslek grupları sınavlarımıza girmemeli. Bu bizim meslekte çok ciddi bir sıkıntı yaratıyor." dedi.

Mali müşavirlerden 'meslek düzenlemeleri' çağrısı: Daha fazla destek ve eğitim şart
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: AYBALA ALMİNA MELEK

Mali Müşavir Berat Çıvgın, meslek sınavlarının zorluğu ve düzenlemelerdeki yetersizlikler nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, sınav süreçlerinin maliyetli ve zaman alıcı olması, meslek mensuplarını maddi ve manevi açıdan zorladığını, mevcut düzenlemelerin yetersiz olduğunu ve odaların bu konuda daha aktif rol alması gerektiğini belirtti.

"DİĞER MESLEK GRUPLARI SINAVLARIMIZA GİRMEMELİ"

Çıvgın, "Sınav sürecimiz zorlu olduğu için hem maliyet hem de zaman sıkıntısı yaşıyoruz. Sınava girip kazanamayan ve ruhsatını alamayan arkadaşlarımız maliyet, psikolojik ve zamansal sorunlar yaşıyor. Bizim mesleki sınavlarımıza birçok farklı meslek grupları da girebiliyor. Bizler avukatlık sınavına giremiyorsak hukuk mezunları da ve diğer meslek grupları da sınavlarımıza girmemeli. Bu bizim meslekte çok ciddi bir sıkıntı yaratıyor." diye konuştu.

untitled-1.jpg

"MESLEK DÜZENLEMELERİ KESİNLİKLE GELMELİ"

Çıvgın, meslek düzenlemelerinin gerekliliğine dikkat çekerek odaların bu konuda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini vurgulayarak, "Sadece gelir olarak düşünmeyip, daha fazla hak arayışında bulunmaları şart. Maliye Bakanlığı ve birçok kurumla iletişim halinde olunması gerekiyor. Oda başkanlarının ve TÜRMOB başkanlarının bize daha fazla yardımcı olması gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Meslek odaları ve TÜRMOB üzerinden gelen güncellemelerle, mükelleflerin ve meslek mensuplarının daha az mağduriyet yaşaması için daha fazla eğitim verilmesi gerektiğini belirten Çıvgın, "Daha fazla bilgi sahibi insanlar yetiştirilirse ve maliyetler düşürülürse, meslek mensupları bu durumdan daha iyi faydalanır." dedi.

Mali müşavirlerin sesine kulak verilmesi gerektiğini belirten Çıvgın, meslek mensuplarının yaşadığı sorunların çözülmesi için yetkililerin adım atması gerektiğini vurgulayarak sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.