Manisa'daki orman yangını kontrol altına alındı

Manisa'da ormanlık alanda çıkan yangın, ekiplerin karadan ve havadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Spil Dağı'nın Sultanyaylası ile Turgutalp mahalleleri arasında bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Manisa'daki orman yangını kontrol altına alındı
Yayınlanma:

Yangının çıkış ihbarı üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri hızla bölgeye sevk edildi. Yangına müdahale için 2 uçak, 1 helikopter, 9 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 1 dozer kullanıldı. Ekipler, yoğun bir çalışma yürüterek yangını yaklaşık 2 saatlik bir müdahale sonunda kontrol altına almayı başardı.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından ekipler, olası bir yeniden alevlenmenin önüne geçmek için soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangının çıkış nedeni ise henüz belirlenemedi ve konuyla ilgili incelemeler devam ediyor.

Manisa Valisi, olay yerinde yaptığı açıklamada, yangının büyük bir felakete dönüşmeden kontrol altına alındığını ve can kaybının yaşanmadığını belirtti. Yangın söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür eden Vali, bölge halkını ormanlık alanlarda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.