Market ve pazarlarda durum ne? Yaz sebzeleri ucuzluyor mu?

Ankara pazarlarında yaz sebzelerinin fiyatlarında düşüş başladı. Havalar ısındıkça, tezgâhlardaki çeşitlilik artarken, yeni sezon ürünlerini sizlerle paylaşmak için market ve pazarları dolaşmaya devam ediyoruz. Yaz sebzelerindeki bu haftaki durumu haberin devamında bulabilirsiniz.

Market ve pazarlarda durum ne? Yaz sebzeleri ucuzluyor mu?
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Ankara İncirli Perşembe Pazarı'nda yaz sebzelerinin fiyatlarını sorduk. Yaz sofralarının özgün lezzeti domates pazarın ucuzlayan yıldızı olurken, pazarcılar " akşam saatlerine doğru daha da ucuzluyor 12-13 TL'den satıyoruz" dediler.

DOMATES PAZARIN EKONOMİK SEÇENEĞİ

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte domates fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanıyor. Pazarlarda 15-20 TL aralığında satılan domatesler, tüketicilere ekonomik bir seçenek sunuyor. Domatesin ucuzlamasıyla birlikte evlerde salata, sos ve yemeklerin vazgeçilmezi haline gelmesi bekleniyor.

adsiz-tasarim-001.jpg

BEZELYEYİ BOL BOL GÖRMEYE BAŞLADIK

İzmir'den Ankara'ya gelen bezelyeler pazarda "boş yok" sloganları attırıyor. Nisan ayında 70 TL'den başlayan bezelyeler, mayıs ayını 35 TL ile karşıladı. Yaz ortalarına doğru daha ucuzlaması beklenen bezelyeye talep artmaya devam ediyor.

adsiz-tasarim.png

PATLICAN DA UCUZLAYAN SEBZELER ARASINDA

Patlıcanda ucuzlayan sebzeler arasında, kış boyu ateş pahası olarak gördüğümüz patlıcan, yaz mahsullerinin toplanmasıyla birlikte ucuzlayan sebzeler arasında yerini aldı. 20-25 TL den tezgâhladaki yerini alıyor.

adsiz-tasarim-1.png

MARKETLERDE DURUM NE ?

Zincir marketlerdeki sebze fiyatları pazardaki fiyatlara göre oldukça da pahalı. Bu durum markete göre değişiklik göstermekle birlikte, ekonomik yolun tek adresi yine pazarlar oluyor.

Markette 40 TL'ye kadar çıkan domatesin kilosu pazarlarda 20-15 TL'den satılıyor. Bu durum diğer sebzelerde de benzerlik gösteriyor

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.