Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak battığı belirlenen 69 metre uzunluğundaki kargo gemisi için mürettebatın kurtarılması amacıyla bir kurtarma operasyonu başlatıldı.

Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı
Yayınlanma:
Güncelleme:

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, "BATUHAN A" isimli 69 metre uzunluğundaki genel kargo gemisinin güneybatı kıyılarında su alması sonucu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri hızlı tahlisiye botlarını olay yerine yönlendirerek kurtarma operasyonuna başladı.

BURSA VALİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, geminin batması sonrasında bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait iki ekip ve Balıkesir'in Bandırma ilçesinden bir ekibin sevk edildiğini belirtti.

Vali Demirtaş, "Geminin su alarak battığı bölgede, Türk vatandaşı oldukları tahmin edilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için yoğun bir şekilde çalışmalar yürütülüyor." dedi.

Ayrıca, bölgedeki dalga yüksekliğinin yaklaşık 3 metre olduğunu belirten Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Mudanya ilçesindeki merkezinde operasyonu koordine ettiğini ifade etti.

Vali Demirtaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgedeki kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada ise geminin saat 06.32'de su almaya başladığı belirtildi. Şu ana kadar yapılan aramalarda içi boş bir can salının bulunduğu kaydedildi. Hava muhalefetinden dolayı helikopterlerin kalkamadığı da vurgulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.