Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler Kocaeli'de anıldı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenler Kocaeli'de anıldı
Yayınlanma:

Kavaklı sahilinde gerçekleştirilen törende İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, deprem ve diğer afetlerde yaşamını yitirenlere rahmet diledi. Karaloğlu, Marmara Depremi'nden çıkarılan derslerle toplumun afete karşı daha bilinçli ve dirençli hale geldiğini belirtti. Ayrıca, deprem yönetmeliklerinin 17 Ağustos Depremi'nden sonra oluşturulduğunu ve mevcut yönetmelikte yenilikler yapılacağını ifade etti.

Vali İlhami Aktaş, risk azaltma projeleri ve afet müdahale programlarının artırılması gerektiğini vurguladı. AFAD Başkanı Okay Memiş ise, Marmara Depremi'nden sonra AFAD'ın kurulduğunu ve Türkiye'nin en fazla arama kurtarma ekibine sahip olma yolunda olduğunu söyledi. Memiş, sağlam zemin ve dayanıklı binaların önemine dikkat çekti ve Türkiye'nin afet sonrası iyileştirme operasyonlarının dünya çapında en büyüklerinden biri olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, vatandaşlarla birlikte Marmara Depremi'ne hazırlık yaptıklarını söyledi. Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Kasahara Kenichi, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin güçlenmesini temenni etti. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, depremin şehirde ve insanlarda ciddi değişiklikler yarattığını ifade etti.

Programın sonunda, Gölcük Arama Kurtarma Derneği (GESOTİM) kursiyerlerine sertifikaları verildi ve hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.