MasterChef Özbek Pilavı tarifi! Özbek Pilavı nasıl yapılır? Tam ölçülü Özbek Pilavı tarifi!

MasterChef Türkiye'de ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar bu haftada mücadelesini sürdürdü. MasterChef ikinci etapta mücadelesini sürdüren yarışmacılar Özbek Pilavı yaptı. Peki Özbek Pilavı nasıl yapılır? Tam ölçülü Özbek Pilavı tarifi! İşte detaylar...

MasterChef Özbek Pilavı tarifi! Özbek Pilavı nasıl yapılır? Tam ölçülü Özbek Pilavı tarifi!
Yayınlanma:

İşte tam ölçülü Özbek Pilavı tarifi:

- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
- 5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
- 400 gram kuşbaşı kuzu eti
- 3 su bardağı pirinç
- 4. 5 – 5 su bardağı sıcak su
- 2 baş sarmısak
- Tuz, kimyon, karabiber

Özbek Pilavı hazırlanışı:

1 - Pilav tenceresinde yağı eritin.
2 - Doğradığınız soğanları kavurun.
3 - Kuşbaşı dilimlediğiniz etleri tencereye atın ve suyunu çekene kadar kavurun.
4 - Etler suyunu çektikten sonra havuçları ekleyin.
5 - Havuçlar yumuşadıktan sonra pirinci ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurun.
6 - Baharatları ve suyu ekleyin, sonrasında karıştırın.
7 - 2 diş sarımsağı pilavın üzerine koyun.
8 - Tencerenin kapağını kapatın ve 5 dakika yüksek ateş, 10 dakika kısık ateşte kanamaya bırakın.
9 - Pilav piştikten sonra ocağı kapatın. Pilavın üzerine kağıt havlu koyun ve dinlenmeye bırakın.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.