MasterChef usulü Perde Pilavı nasıl yapılır? Tam ölçülü Perde Pilavı tarifi! Perde Pilavı tarifi!
MasterChef Türkiye'nin son bölümünde yarışmacılar Siirt yöresine ait Perde Pilavı yaptı. Peki Perde Pilavı nasıl yapılır? MasterChef usulü Perde Pilavı nasıl yapılır? Tam ölçülü Perde Pilavı tarifi! Perde Pilavı tarifi! işte detaylar...
MasterChef usulü Perde Pilavı nasıl yapılır? İşte detaylar...
PERDE PİLAVI MALZEMELERİ:
İç Pilav İçin:
3 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
4,5 su bardağı su ve tavuk suyu karışımı
2 adet tavuk butu
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
200 gr çiğ badem
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber
Hamur İçin:
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz
Yeteri kadar un
PERDE PİLAVI YAPILIŞI
- İlk olarak tavuk butlarını su dolu bir tencerede haşlayın.
- Tavuklar piştikten sonra etlerini didikleyin ve pilavda kullanmak üzere kenara ayırın. (Haşlama suyunu da pilavda değerlendirmek için saklayın.)
- Bir pilav tenceresinde tereyağını eritin.
- Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
- Üzerine tavuk suyu ve su karışımını ekleyin.
- Tuzunu ilave edin ve pilavı kapağı kapalı olarak pişirin. Pilavın tam pişmeden, biraz diri - kalmasına dikkat edin.
- Pilavı ocaktan alınca içine didiklediğiniz tavuk etlerini, kuş üzümünü ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırın.
- Hamur için, yumurtaları, yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu geniş bir kaba alın. Bu karışıma azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan biri büyük, diğeri daha küçük iki parça ayırın.
Büyük hamur parçasını unlu bir zeminde 3-4 mm kalınlığında açın.
- Açtığınız hamuru, pişirme kabınızın tabanına ve kenarlarına kaplayacak şekilde yerleştirin.
- İçine hazırladığınız pilavı dökün. Küçük hamur parçasını açın ve pilavın üzerine kapak olacak şekilde yerleştirin, kenarları iyice kapatın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, hamur güzelce kızarana kadar pişirin.
- Perde pilavını fırından çıkardıktan sonra dikkatlice ters çevirerek servis tabağına alın. Dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun!
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.