MasterChef usulü Şıhıl Mahşi tarifi! Şıhıl Mahşi nasıl yapılır? Şıhıl Mahşi malzemeleri!
Arapça 'Dolmaların Şahi' anlamına gelen Şıhıl Mahşi nasıl yapılır? MasterChef usulü Şıhıl Mahşi tarifi! Şıhıl Mahşi malzemeleri nelerdir? İşte detaylar...
Şıhıl Mahşi, kabak dolması yemeğidir. Peki Şıhıl Mahşi nasıl yapılır? Şıhıl Mahşi malzemeleri nelerdir? İşte Şıhıl Mahşi yapılışı...
ŞIHIL MAHŞİ MALZEMELERİ
- 8 küçük ve aynı boy kabak
- 250 g kıyma
- 1 soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz,
- Karabiber
- Kimyon
- Sıvı yağ
ŞIHIL MAHŞİ HAZIRLANIŞI
- Kabakların sap ve uçlarını kesip atın. Tırtıklı bir bıçak veya çatal yardımıyla dış yüzeylerini çizerek hazırlayın ve içlerini dikkatlice oyun.
- Derin bir sos tenceresinde 3 parmak derinliğinde sıvı yağı ısıtın. Kabakları bu yağda altın sarısı olana kadar kızartın ve fazla yağını süzmek için kağıt havlu üzerine alın.
- Ayrı bir tavada 4-5 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar kavurun.
- Kıymayı tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek karıştırın. Haşlanmış nohutları ekleyin ve karıştırarak ocaktan alın.
- Hazırladığınız iç harcı kabakların içine doldurun.
- Kabakları uygun boyutta bir fırın kabına yerleştirin.
Sos tenceresinde 2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtın. Kalan 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. 2 su bardağı suyu ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız sosu kabakların üzerine gezdirin.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Pişen kabak dolmalarını fırından çıkarın ve üzerine çırpılmış yoğurt gezdirerek servis edin.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.