Mazot hırsızları şoförleri canından bezdirdi

Kamyon ve otobüs gibi araçların mazot depolarına dadanan hırsızlar araç sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor.

Mazot hırsızları şoförleri canından bezdirdi
Yayınlanma:
Güncelleme:

ÖZEL HABER

AYNUR ÇETİN

 

Etlik Eski Garaj’da otobüs şoförü olan Mustafa Uğurlu, mazot hırsızlarına karşı ne yaptıysak bir çare bulamadık diyerek yetkililerin bu işe bir çözüm bulmasını istedi.

Son günlerde kamyon, otobüs gibi büyük araçlara dadanan hırsızlar, araçların depolarındaki yakıtları kendi kurdukları düzenekle çalıp, araç sahiplerini mağdur ediyor. Hırsızlık olayları her geçen gün artarken, hırsızlık türlerinde de gözle görünen bir farklılık gözleniyor. Önceden sadece evlere giren ve araçların teyplerini çalan hırsızlar varken, şimdi ise her çeşit hırsızlığa maruz kalabiliyoruz. Son zamanlarda kamyon ve otobüslere dadanan hırsızlar araçların yakıtlarını çalıyor.

DEPOLARA GÖZ DİKTİLER

Bu tür araçların uzun yol araçları olmasından kaynaklı yakıt depoları büyük. Yüklü miktarda yakıt bulundurmak zorundalar. Bunu bilen hırsızlar kendilerince geliştirdikleri yöntemle, çok kısa bir sürede hırsızlık işlemini gerçekleştiriyor.

ÖNLEM ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

İlk zamanlar pek dikkate alınmayan bu tür vakaların sayısı gün geçtikçe artınca, şoför esnafı kendine tedbirler almaya başladı. Bunlardan başlıcaları yakıt deposuna kilit takma, demir kafesle muhafaza etme veya alarm takmak. Fakat bu önlemlerin hiçbiri hırsızları durduramıyor.

KURDUKLARI DÜZENEKLE ÇALIYORLAR

Bu tür olaylardan mağdur olan Eski Garajlar’da otobüs şoförü esnaflarından Mustafa Uğurlu isimli vatandaş, gazetemize açıklamalarda bulundu. Uğurlu, “Çevrenizden kime sorarsanız sorun, en azından bir kez olsun mazotu çalınmıştır. Hırsızlar artık bunu iş edinmiş. Hatta bu kondu kendini geliştirmiş. Çok kısa bir sürede ve yüklü miktarda yakıtımızı çalarak zaten zor durumda olan esnafımızı daha da meşgul duruma düşürüyorlar. Ne yaptıysak çare bulamadık. Tek çözüm olarak artık aracımızda mazot bulundurmamaya başladık. Çünkü bir depoyu doldurmak binlerce lirayı bulabiliyor. En çok kullandıkları yöntem park halindeki kamyon ve otobüslerin yakıt depolarına bir araçla sıfır yanaşarak, camdan kolunu uzatıp, depo kilidini kırmaktır. Araç içine kurdukları düzenekle, uzattıkları bir hortum yardımıyla bir kaç dakikada tüm depoyu boşaltıyorlar. Bunu da özellikle çalıntı araçlarla yapıyorlar.” diye konuştu.

MAZOTUN FİYATI CEZBEDİYOR

Uğurlu, akaryakıt fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının hırsızları cezbettiğini vurguladı. Şimdilik sadece kendi önlemlerini aldıklarını belirten Uğurlu, yolculuk öncesi depolarının mazotla dolu olduğu günler sabaha kadar nöbet tuttuklarını belirtti. Uğurlu emniyet güçlerinden bu konuda biraz daha yardım da beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.