Meclis'te gerilim: Akar'dan Namık Tan'a sert tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Namık Tan'ın Mavi Vatan'a "masal" demesi üzerine, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerginlik yaşandı.

Meclis'te gerilim: Akar'dan Namık Tan'a sert tepki!
Yayınlanma:

Haber 7'nin haberine göre, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Tan'ın bu açıklamasına sert tepki gösterdi. Akar, "Parçalamak isteyenlerin akıbeti malum. Bunlardan bazıları denizlerde boğuldu, kimileri dağlarda, çukurlarda gömüldü" dedi.

SKANDAL İFADELER VE TEPKİLER

Son dönemde muhalif söylemleriyle dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılarak yaptığı konuşmada, Türk dış politikasını eleştirdi ve Mavi Vatan kavramını "masal" olarak nitelendirdi. Bu açıklama, mecliste büyük tepkiyle karşılandı.

HULUSİ AKAR'IN TEPKİSİ

AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Tan'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. Akar, "Ana Vatan, Gök Vatan, Mavi Vatan, Yavru Vatan ayrılmaz bir bütündür. Ayrılamaz ve parçalanamaz. Parçalamak isteyenlerin akıbeti malum. Bunlardan bazıları denizlerde boğuldu, kimileri dağlarda, çukurlarda gömüldü. Nazik bir şekilde sizlere hitap ettim" ifadelerini kullandı.

CİHAT YAYCI'DAN TEPKİ VE ÇAĞRI

Emekli Tümamiral Cihat Yaycı da Namık Tan'ın açıklamalarına tepki gösterdi. Yaycı, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a çağrıda bulunarak, Tan'ın ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

OLAYIN ARKA PLANI

CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan, TBMM'de yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dış politikadaki adımlarını eleştirerek, "Bir ara tutturduğu mavi vatan masalından oldukça çabuk yüz geri etti" demişti. Bu ifadeler, Mavi Vatan kavramına yönelik ciddi eleştiriler olarak değerlendirildi ve meclisteki tansiyonu yükseltti.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Namık Tan'ın Mavi Vatan'a "masal" demesi, sadece meclis içerisinde değil, kamuoyunda da büyük tepkilere neden oldu. AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Atatürk bunları görse sopayla kovalardı" diyerek Tan'a tepkisini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.