Meclis'te gündem kalabalık: Yargı paketinden, akran zorbalığına...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftaya yoğun bir mesaiyle başlıyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda değişiklikler öngören kanun teklifi Genel Kurul'da ele alınırken, 9'uncu Yargı Paketi'nin ilk görüşmeleri Adalet Komisyonu'nda yapılacak. Ayrıca, Plan ve Bütçe Komisyonu'nun gündeminde kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeler yer alacak.

Meclis'te gündem kalabalık: Yargı paketinden, akran zorbalığına...
Yayınlanma:
Güncelleme:

TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmalarına 9 Temmuz Salı günü başlayacak. Genel Kurul'da Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi görüşülecek. Düzenlemeye göre, tüm eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret ve saldırı gibi suçlarda cezalar yüzde 50 oranında artırılacak. Şiddet olaylarında hapis cezası ertelenemeyecek ve bu suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılacak.

Teklife göre, Milli Eğitim Akademisi kurulacak ve öğretmen adaylarına hazırlık eğitimi verilecek. Üç yıllık çalışma süresini tamamlayan sözleşmeli öğretmenler, talepleri halinde görev yaptıkları yerde öğretmen kadrolarına atanabilecek. Ayrıca, uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlardan mahkum olanların öğretmenliği sona erecek.

SREBRENİTSA SOYKIRIMI ANMA GÜNÜ

TBMM Genel Kurulu'nda, 11 Temmuz Perşembe günü, Srebrenitsa Soykırımı'nın 29'uncu yılı ve "Srebrenitsa Soykırımı'nı Anma Günü" dolayısıyla genel görüşme yapılması planlanıyor.

9'UNCU YARGI PAKETİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Adalet Komisyonu, AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel başkanlığında toplanarak, 9'uncu Yargı Paketi olarak bilinen Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ni görüşecek. Teklife göre, hakaret suçu uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak. Ayrıca, arabuluculuk eğitimini tamamlayan ve 20 yıl kıdeme sahip olanlar, yazılı sınava girmeden arabuluculuk siciline kayıt olabilecek.

KAMUDA TASARRUF DÜZENLEMELERİ

Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplanarak, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifini ele alacak. Teklife göre, kamu kurumlarının harcama ve uygulamalarının tasarruf tedbirlerine uygunluğu denetlenecek ve aykırı iş ve işlemleri tespit edilenler hakkında disiplin hükümleri uygulanacak.

AKRAN ZORBALIĞIYLA İLGİLİ ALT KOMİSYON

Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan İlköğretim ile Ortaöğretim Kurumlarında Akran Zorbalığının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu, ilk toplantısını yapacak. Komisyonda başkan seçilecek ve çalışma takvimi oluşturulacak.

İLİÇ MADEN KAZASINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu başkanlığında toplanarak, TMMOB yetkililerini dinleyecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.