Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları Kars'ta devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla, Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinlikleri serhat şehrimiz Kars’ta başladı. Etkinlikler, Kars ve Ardahan'da gerçekleştirilecek bir dizi program ile kültürel ve tarihi değerleri tanıtmayı amaçlıyor.

Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları Kars'ta devam ediyor!
Yayınlanma:

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, ilk durak olarak belirlenen Kars'ın tarihi ve kültürel değerlerini yansıtan Ani Ören Yeri'nde keşfe başlayacaklarını belirtti. Gökdemir, Kars’ın 44 kilometre doğusunda, Ocaklı köyü bitişiğinde bulunan ve İpek Yolu üzerinde yer alan, Krallar Diyarı olarak bilinen Ani Ören Yeri’nin, çağlar boyu farklı uygarlıklara ev sahipliği yaptığını ve katılımcıların bu önemli mekânı yerinde inceleme fırsatı bulacaklarını ifade etti.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLİĞİ ZİYARETİ

Gökdemir, Kars’ın köklü tarihindeki en hazin öykülerinden biri olan Sarıkamış Harekâtı’na dikkat çekerek, Rus işgalinden kurtulmak için başlatılan harekât sırasında Allahuekber Dağlarında donarak ölen Osmanlı Türk askerlerinin acısının yüzyılı aşkın bir kültürel mirasa dönüştüğünü belirtti. Gökdemir, Sarıkamış Şehitliği’ni ziyaretin unutulmaz anlardan biri olacağını ve tarihin izlerini takip etmenin Kars gezisini sıradan bir seyahatten çok daha öteye taşıyacağını vurguladı.

YOLCULUK DEVAM EDİYOR

Etkinlik programının Kars’taki tarihi ve kültürel mekanların yerinde incelenmesiyle sınırlı kalmayacağını belirten Gökdemir, Ardahan ve ardından Tokat ile her anı keşif dolu bir yolculukla devam edeceklerini aktardı.

KÜLTÜR SANAT MUHABİRLERİ DERNEĞİ’NİN ROLÜ

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, beş yıldır geleneksel hale gelen proje kapsamında, derneğin bugüne kadar 50’ye yakın ilde 600’e yakın kültür sanat muhabirini bir araya getirdiğini ifade etti. Türkiye’nin kültür sanat muhabirlerini tek çatı altında toplayan tek dernek olduklarını belirten Gökdemir, kültür ve sanat faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi.

Gökdemir, kültürel faaliyetlere gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, programın ulaşım sponsorluğunu üstlenen iş insanı “Ünsal Group” Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Ünsal’a, Kars Valisi Ziya Polat’a, Sarıkamış Belediye Başkanı Serdar Kılıç’a ve Kafkas Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkürlerini iletti.

Bu yıl beşincisi düzenlenen “Medya, Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları” etkinlikleri, Kars ve Ardahan'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak ve kültür sanat muhabirlerini bir araya getirerek bu zenginlikleri daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.