Memur maaşlarında gözler 3 Ocak'ta! Memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları ne kadar olacak?

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da açıklayacağı aralık ayı enflasyon verilerinde... Aralık enflasyonuyla birlikte memur ve emeklisinin, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam miktarı da belli olacak.

Memur maaşlarında gözler 3 Ocak'ta! Memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları ne kadar olacak?
Yayınlanma:

TÜİK'in açıklayacağı aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte milyonlarca memur ve emeklinin maaşı da belli olacak.

Kasım ayında yüzde 3,28 artan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ve temmuz-kasım dönemindeki yüzde 33,66'lık yıllık artış, maaşlara yapılan yüzde 6'lık zammı aşarak enflasyon farkı beklentisini de beraberinde getirdi.

Memur, sözleşmeli ve emekliler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun 2024-2025 toplu sözleşmesine göre, 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15'e ek olarak enflasyon farkı oranında zam alacak. Zamlı maaş ise 15 Ocak'ta maaşlara yansıyacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI, SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİ ZAMMI...

SSK ve Bağ-Kur emeklileri de maaşlarını bu yılın son 6 aylık enflasyon oranında zamlı alacaklar. En düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması beklenirken belirlenecek artışla birlikte 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarını da etkilenecek.

BEKLENTİ NE KADAR?

Aralık ayı enflasyon beklenti ortalaması yüzde 3,19, yıllık enflasyon beklentisi ise yüzde 65,19 olarak öne çıkıyor. Milyonlarca çalışan ve emekli, enflasyon farkıyla birlikte maaşlarını ve aylıklarını öğrenmek için 3 Ocak'ı bekliyor. Yılın başlamasıyla birlikte enflasyonun etkisi, maaşlara yansıyacak.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI AÇIKLAMIŞTI

Hükümetin, Orta Vadeli Programında öngörülen yüzde 65 enflasyon oranının gerçekleşmesi durumunda, memur zammı yüzde 50'ye yakın bir seviyede olacak.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memurların zammı, enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden kaynaklı 15 puanlık artışla birlikte değerlendirildiğinde yüzde 50'ye yakın bir artışın söz konusu olabileceğini açıklamış, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de enflasyon oranına göre zam alacağını belirtmişti. Öte yandan bu grup için aylıkların ikinci yarıda daha da yükselmesi bekleniyor.

Alt gelir grupları için mali imkânların zorlanacağını belirten Yılmaz, çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeme ilkesine vurgu yaptı. Bu kapsamda düşük gelirli gruplar öncelikli olarak gözetilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.