Memur zammı ile ilgili tüm detaylar! Memur zammı ne kadar olacak? 2023 memur zammı son durum...

Memurlar sosyal medyada seslerini duyurmak için yeniden paylaşımlar yapmaya başladılar. Memur zammı yeniden gündeme oturdu. İşte, memur zammı ile ilgili tüm detaylar! Memur zammı ne kadar olacak? 2023 memur zammı son durum...

Memur zammı ile ilgili tüm detaylar! Memur zammı ne kadar olacak? 2023 memur zammı son durum...
Yayınlanma:

Memurlara gelecek zam ve memur maaşları yeniden gündemde yerini aldı. Memurlar sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapmaya devam ediyor. Memurlar ocak ve temmuz olmak üzere yılda iki kez zam alıyorlar. Temmuz ayı için geri sayılırken gözler memur maaşı zamlarına çevrildi. En düşük memur maaşı açıklaması sonrasında polis, bekçi, ve hemşire olmak üzere memur maaşı zamları merak ediliyor. İşte, Memur zammı ile ilgili tüm detaylar! Memur zammı ne kadar olacak? 2023 memur zammı son durum...

En düşük memur maaşı hakkında Bakan Işıkhan bir açıklama gerçekleştirdi. Bakan Işıkhan, "En düşük memur maaşı net 22 bin olacak. Maliye bakanlığımız ile çalışıyoruz. Hedefimiz torba yasa ile paydaşlarımızı memnun edecek bir düzenleme yapmak." dedi.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK? 2023 MEMUR ZAMMI SON DURUM...

Asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldı ve yeni asgari ücret 11.402 TL oldu. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, Yüzde 94’lük bir artış yaptığımızda en düşük memur aylığı 22 bin bin 26 lira liraya yükselmektedir. Diğer memurların maaş artışı da kademeli bir şekilde yaptıkları göreve göre, unvana göre, derecelerine göre ve diğer mesleki kariyer kriterlerine göre artış olacaktır. " dedi.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, "Buna örnek olarak bekçi maaşı hali hazırda 15 bin 170 liradır. Dolayısıyla en düşük memur maaş 22 bin lira olduğu zaman bir bekçinin maaşı da 27 bin 579 liraya kadar yükselecektir. Yine bir hemşirenin maaşı 16 bin 900 lirayken bu zamlarla birlikte bunun 30 bin lirayı aşacağını söyleyebiliriz. Son olarak da polisleri örnek olarak verecek olursak, şu anda bir polis maaşı 19 bin civarında. Elbette ki bu rakamlarda aile payı, çocuk yardımına göre değişmektedir. Bizim hesaplamamızda polis maaşını 19 bin 130 lira olarak aldığımız zaman bunun da 33 bin lirayı aşacağını söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonların takip ettiği memur ve emekli maaşları ile ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası sonuçlandıracağız" ifadelerini kullandı. Memur ve emekli maaşlarını ilgilendiren torba yasa hakkında Bakan Işıkhan da Temmuz ayını işaret etmişti.

MEMUR VE EMEKLİYE MÜJDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimlerin ardından kolları sıvadık. Güçlü bir kabine kurduk. Meclis ve genel merkezdeki görevlendirmeleri neticelendirdik. İki kabine toplantımızda önümüzdeki dönemde atacağımız adımları belirledik. Birileri koltuk kavgasından başlarını kaldıramazken biz verdiğimiz sözleri yerine getirmeye başladık. Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası sonuçlandıracağız" açıklamasını yaptı.

MEMUR ZAMMI NE KADAR OLACAK? 2023 MEMUR ZAMMI SON DURUM...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da düzenleme için Temmuz ayına işaret etmişti. Işıkhan, "Zaten iki konu vardı. En düşük memur maaşının 22 bin lira olması ve emekli aylıklarında yapılacak iyileştirme, Cumhurbaşkanı'mızın seçim beyanı olduğu için biz bunu torba yasada sunacağız. Meclis tarafından kısa sürede geçmesini sağlayacağız. Meclis tatile girmeden Allah nasip ederse çıkarmayı düşünüyoruz, Temmuz ayında inşallah." değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum