Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Beklentilere paralel geldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında bugün gerçekleştirilen toplantıda, haziran ayı faiz kararını açıkladı. Piyasa beklentileri doğrultusunda hareket eden Merkez Bankası, politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Beklentilere paralel geldi!
Yayınlanma:

TCMB'den yapılan açıklamada, Para Politikası Kurulu'nun, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50'de sabit tutulmasına karar verdiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 50’de sabit tutulmasına karar vermiştir."

PİYASA BEKLENTİLERİ DOĞRULTUSUNDA KARAR

Ekonomistler ve piyasa analistleri, Merkez Bankası'nın haziran ayı toplantısında faiz oranını sabit tutmasını bekliyordu. Bu beklentiler doğrultusunda alınan karar, ekonomik istikrar ve finansal piyasaların öngörülebilirliği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

GELECEK DÖNEM BEKLENTİLERİ

Merkez Bankası’nın faiz oranını sabit tutma kararının ardından gözler, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek Para Politikası Kurulu toplantılarına çevrildi. Uzmanlar, küresel ekonomik koşullar, enflasyon verileri ve döviz kuru hareketleri gibi faktörlerin, Merkez Bankası'nın gelecekteki faiz kararlarında belirleyici olacağını belirtiyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.