Merve Dizdar kimdir? Cannes Film Fesitvali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' seçilen Merve Dizdar kaç yaşında?

Merve Dizdar, birçok kişi tarafından merak edilip araştırılıyor. Merve Dizdar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, evli mi ? İşte bu soruların cevabı haberimizde...

Merve Dizdar kimdir? Cannes Film Fesitvali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' seçilen Merve Dizdar kaç yaşında?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Başarılı oyuncu Merve Dizdar, Türk sinemasının önemli bir ismi. Merve Dizdar, 25 Haziran 1986 tarihinde İzmir, Türkiye'de doğmuştur. İzmir doğumlu olan Dizdar, güzel bir sanatlar fakültesinde oyunculuk eğitimi almış ve bu alanda kendini geliştirmiştir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu olan Merve Dizdar, oyunculuk kariyerine tiyatro sahnelerinde başlamıştır. Semaver Kumpanya ve Craft Tiyatro gibi tiyatro topluluklarında görev almış ve sahne performansıyla dikkat çekmiştir.

EN İYİ KADIN OYUNCU ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Merve Dizdar'ın kariyerindeki en önemli dönüm noktalardan biri, ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" adlı filmiyle tanındığı an olmuştur. Bu filmdeki oyunculuğu, 76. Cannes Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazanmasına yol açmıştır.

Özel hayatına gelince, Merve Dizdar, 2018 yılında Gürhan Altundaşar ile evlenmiş, ancak bu evlilik kısa bir süre sonra sona ermiştir ve çift 2021 yılında boşanmıştır.

Merve Dizdar, Türk sinemasının yükselen yeteneklerinden biri olarak kabul edilmekte ve başarılı oyunculuğu ile geniş bir hayran kitlesine sahiptir. Özellikle uluslararası alanda aldığı ödül, onun yeteneğinin ne denli büyük olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.

 Yazar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.