Mesaide huzur kaçmamalı

Eğitimci, Yazar, Bilirkişi ve MEYAD Başkanı İsmail Akgün katıldığı radyo programında açıklamalarda bulundu.

Mesaide huzur kaçmamalı
Yayınlanma:
Güncelleme:

MOBBİNG VE MEYAD RADYO SES “HASBİHAL” PROGRAMINDA KONUŞULDU:

Eğitimci, Yazar, Bilirkişi ve MEYAD Başkanı İsmail Akgün katıldığı radyo programında açıklamalarda bulundu. Başkan Akgün, “Mobbing hem maddi hem de manevi anlamda büyük yıkımlara neden oluyor. Dernek olarak bunların önlenmesi için şimdiye kadar 40 bin kişiye eğitim verdik” dedi.

meyad-mobbing-12.jpg

Eğitimci, Yazar, Bilirkişi ve MEYAD Başkanı İsmail Akgün ile MEYAD Yönetim Kurulu Üyesi ve MEYAD Akademi Koordinatörü Hasan Kaya; Radyo Ses Genel Yayın Yönetmeni Yekba Ahmet Duruk’un Radyo Ses'te hazırlayıp ve sunduğu “HASBİHAL” Programının canlı yayınına katıldılar. Programda günümüzün en büyük sorunlarının başında gelen mobbing ve mobbingle mücadele için kurulan Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD)’ın yaptığı çalışmalar masaya yatırıldı.

HASAN KAYA’DAN DUYGULANDIRAN ŞİİR

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen program aynı zamanda MEYAD dostu olan Yekba Ahmet Duruk ve Radyo SES ailesinin nezaketli ve dost sıcaklığındaki kabulleri ile aile tadında gerçekleştirilen programın sürprizlerinden birisi de MEYAD Yönetim Kurulu Üyesi ve MEYAD Akademi Koordinatörü Hasan Kaya’nın programın ikinci bölümünde seslendirdiği şiir dinleyicilerden büyük ilgi gördü.

BAŞKAN AKGÜN MEYAD’A ANLATTI

Programın ilk bölümünde Eğitimci, Yazar, Bilirkişi ve MEYAD Başkanı İsmail Akgün Mobbing ve MEYAD ile ilgili bilgiler verdi. Mobbing nedir, ne değildir, türleri, karıştırılan kavramlar, zemin hazırlayıcı ortamlar, zorba ve mağdur özellikleri, aşamaları, çalışma ortamına, aileye ve ülkemize etkileri, mücadele yöntemleri konularında geniş bilgiler verdi.

MOBBİNG KÖTÜYE KULLANILMAKTA

Mobbingin “İşyerlerinde bir veya birden fazla kişi tarafından diğer kişi ya da kişilere yönelik gerçekleştirilen, belirli bir süre sistematik biçimde devam eden, yıldırma, pasifize etme veya işten uzaklaştırmayı amaçlayan; mağdur ya da mağdurların kişilik değerlerine, mesleki durumlarına, sosyal ilişkilerine veya sağlıklarına zarar veren; kötü niyetli, kasıtlı, olumsuz tutum ve davranışlar bütünüdür” olarak tanımlandığını” belirten Başkan İsmail Akgün, “Tek seferlik davranışların, insan onurunu zedelemeden amir konumundaki çalışanın yasal emir ve talimatları ile hesap sormasının, mevcut imkan doğrultusunda ayrımcılık içermeyen çalışma düzeninin, adil görevlendirmelerin, iş ortamı dışında ve iş ile ilintili olmayan davranışlar Mobbing olmadığını” belirterek, Mobbingin kötüye kullanımı hakkında da bilgiler verdi.

AKGÜN: FARKINDALIK OLUŞTURMAK GEREK

Başkan İsmail Akgün konuşmasının devamında şunları söyledi, “Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) bireysel sıkıntıların yanı sıra, topyekün mücadele bakışı ile mobbing farkındalığı oluşturan ve böylece huzur, verimlilik ve yöneticiye duyulan saygı/güven artışını, yönetici ile çalışan arasında etkin iletişim ve uyumu hedefleyen, yönetici ile çalışanın karşı karşıya gelmesine, her türlü ayrımcılık ve şiddete karşı olan bir dernek olduğunu, Bugüne kadar MEYAD tarafından kamu ve özel sektör, eğitici eğitimleri de olmak üzere yaklaşık 40.000 kişiye eğitim verildiğini” ifade etti.

MEYAD HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE AÇIKTIR

Çalışma hayatında huzur ve verimlilik artışı ile yönetime duyulan saygı, ailede, işyerinde dolayısıyla ülkemiz genelinde kelebek etkisi yaparak hepimizin kazanmasına zemin hazırladığını belirten Başkan İsmail Akgün, “Verilen eğitimlerden alınan geri dönütlerden de anlaşıldığı kadarı ile mobbing farkındalığı yöneticilerde de oluşan yanlış önyargıları kırmakta, esasen yöneticilerin işini kolaylaştırıcı bir faktör olduğunu, bu minvalde mobbing farkındalık eğitimleri ile “çalışma hayatına katkı için çalışıyoruz” sloganı doğrultusunda hareket eden MEYAD olarak eğitim, yardım, yayın ve danışmanlık konularında her türlü işbirliğine açık olduğunu” belirterek sözlerini tamamladı.

MOBBİNG ŞİİRİ

Programın ikinci bölümüne ise MEYAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kaya’nın MOBBİNG şiiri ile başlandı.

MOBBİNG

Ülkemiz büyüyüp kalkınmalı

Plan program yapılmalı

Çalışan kardeş mutlu olmalı

Canlar canı yakmamalı…

Liyakat en üstte yer almalı

İnsan insanın şifası olmalı

Hatalar yüze vurulmamalı

Mesaide huzur kaçmamalı…

Sevgi çalışanları kuşatmalı

Güzel tavırlar takınmalı

Halkın hakkına bakılmalı

İnsan insanı yıldırmamalı…

Kasıtlı haksızlık olmamalı

İnsanı üzmekten kaçınmalı

Kimse gönülleri kırmamalı

Hak yoldan ayrılmamalı…

Unutma mesai arkadaşım

Bu Hasan kardeşinin sözüdür

Kul hakkı hayatın özüdür

Hak yol derdinin çözümüdür…

ÜLKEMİZİN HER KARIŞINA AŞIĞIM

MEYAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Kaya Çankırılı olduğunu, ancak ülkenin her karış toprağına aşık olduğunu, toplumsal hayata dair olaylara duyarlı bir yapıya sahip olduğunu, kitap okumayı ve şiir yazmayı sevdiğini, 20 yıldır bir kamu kuruluşunda çalıştığını mobbing olgusunu yaşanan olaylara ve gözlemlere bağlı olarak, çeşitli sebeplerle merak etmesine istinaden MEYAD Derneği ve Başkanı İsmail Akgün ile tanıştığını belirtti.

BİLİMSEL ÇALIŞIYORUZ

Hasan Kaya konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “Literatürde psikolojik taciz, bezdiri, yıldırı olarak geçen “Mobbing”i temel insan hakkı, kul hakkı, çalışma hayatının vebası olduğu, 2011 yılında mobbingin önlenmesi genelgesinin altında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının bulunduğu, MEYAD’ın bilimsel ve teknik bir dernek olduğu, her türlü ayrımcılık ve şiddete karşı olduğunu, uyum, helalleşmek, sükunet, suhulet, uzlaştırma, etkin iletişim, empati gibi kavramlarla çözüm üretmek istediklerini, dava açma ve çatışma seçeneklerinin kültürümüze uzak kavramlar olması nedeni ile tüm etkin yollar tüketildikten sonra en son devreye alınması gerektiği gibi temel hususların kendisini etkilediğini ve hemen aktif MEYAD üyesi olduğunu ve sonraki süreçte Yönetim Kuruluna seçildiğini anlattı.

NİTELİKLİ BİR EKİBİMİZ VAR

Hasan Kaya konuşmasını şu sözlerle tamamladı, “Nitelikli bir ekibimiz var. MEYAD bu ekiple güzel bir ivme yakaladı ve güzel işler yapıyor. Devletimizin yanı sıra biz STK’lar da çalışma hayatına katkı sunuyoruz. Bu alanda ayrıca medya da çok önemli bir rol üstlenmektedir. Dernek olarak asıl hedefimiz eğitim ve farkındalık gibi faaliyetler ile mobbingi önleme konusunda top yekün mücadele etmektir” dedi. Hasan Kaya’nın sanatçı bakışı ve okuduğu şiirinin de olayı adeta özetlediği belirtilerek, programın dinleyiciler tarafından çok beğenilmesine istinaden, ayda iki kez program yapma kararı ve duyurusu ile program sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.