Metropoll Araştırma kurucusu Özer Sencar, 'Sosyal medya yasaklarını halkın yarısını destekliyor' dedi: İşte o anket sonucu

Metropoll Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar, sosyal medya yasaklarıyla ilgili gerçekleştirdikleri anketin sonuçlarını paylaştı. Anket, 28 şehirde 10-17 Ağustos tarihleri arasında 1.500 kişi ile yapıldı ve katılımcılara "Instagram ve TikTok gibi sosyal medya platformlarının yasaklanmasını doğru buluyor musunuz?" sorusu yöneltildi.

Metropoll Araştırma kurucusu Özer Sencar, 'Sosyal medya yasaklarını halkın yarısını destekliyor' dedi: İşte o anket sonucu
Yayınlanma:

Sencar, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Halkımızı tanımakta özellikle politikacılar için büyük fayda var. Toplumun yarıya yakını sosyal medya yasaklarını onaylıyor" notunu düştü.

Anket sonuçlarına göre, ankete katılanların yüzde 42.6'sı sosyal medya yasaklarını desteklerken desteklemeyenlerin oranı yüzde 53 oldu. Sosyal medya yasaklarına en fazla desteği AK Parti seçmeninin verdiği gözlemlendi. Aşağıda partilere göre sosyal medya yasaklarına verilen destek oranları yer alıyor:

- AK Parti: Yüzde 62,7 Evet, yüzde 32,8 Hayır
- CHP: Yüzde 24,4 Evet, yüzde 71,0 Hayır
- MHP: Yüzde 54,6 Evet, yüzde 43,1 Hayır
- İYİ Parti: Yüzde 18,5 Evet, yüzde 72,7 Hayır
- DEM Parti: Yüzde 34,9 Evet, yüzde 64,3 Hayır

ANKET YÖNTEMİNE TEPKİLER GELDİ!

Sencar’ın paylaştığı anket sonuçlarına bazı sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi. Tepkiler, ankette Instagram ve TikTok'un aynı anda sorulmasının, sosyal medyanın tümüne dair bir yasağın sorgulandığı şeklinde algılanabileceğini ve bunun manipülatif olabileceğini belirtti. Kullanıcılar ayrıca İnstagram ve Tiktok'a bakışın da aynı olmadığı bu gerekçeyle aynı soru içerisinde yer almaması gerektiğini belirterek bu yaklaşımın sonuçların gerçek yansıtıcı niteliğini etkileyebileceğini öne sürdü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.