MHP Lideri Bahçeli: ''İstanbul'un kötü yönetimi bizleri üzmektedir''

Milliyetçi hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

MHP Lideri Bahçeli: ''İstanbul'un kötü yönetimi bizleri üzmektedir''
Yayınlanma:
Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu haftaki grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılan vekillere ve misafirlere seslenen Bahçeli, sözlerine selamla başladı. Bahçeli, konuşmasında Türk milletinin ahlak ve adaletle birlikte sanat ve kültürü de birleştirdiğini vurguladı.

"İSTANBUL, 571 YIL ÖNCE ZİNCİRLERİNDEN KURTULDU"

Bahçeli, konuşmasında İstanbul’un fethinin 571. yıl dönümüne değinerek, "İstanbul, 571 yıl önce zincirlerinden kurtulmuş, sevdalısı Türk milleti ile kavuşmuştur" dedi. Bizans’ın Fatih Sultan Mehmet'in liderliğinde yıkıldığını belirten Bahçeli, "Fethimizin emanetleri zayi edilemeyecektir" ifadesini kullandı.

"AYASOFYA'NIN CAMİYE DÖNÜŞMESİ İLE UYKULARI KAÇANLAR"

Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesine de değinen Bahçeli, bu duruma karşı çıkanların heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceklerini söyledi. "Tarihi eserler Türk milletinin tescil belgeleridir" diyen Bahçeli, fetihlerin de aynı şekilde değerlendirileceğini belirtti.

"İSTANBUL'U BİZANS HEDEFLERİNDEN KORUYACAĞIZ"

Bahçeli, İstanbul üzerinde gizli projeler hazırlayanlara dikkat çekerek, "Bizans heveslerini kara bulutlar gibi İstanbul’un üzerinde dolaştıran, proje hazırlayan iç ve dış operasyon maşalarından İstanbul mutlaka korunacaktır" dedi.

Bahçeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimini ve İsrail hükümetini eleştirdi.

"İSTANBUL'UN BUGÜNKÜ IZDİRAPLI HALİ BİZİ ÜZMEKTEDİR"

Bahçeli, İBB'nin mevcut durumunu sert bir dille eleştirerek, "İstanbul can çekişmektedir. İstanbul'un bugünkü ızdıraplı hali bizi üzmektedir. Ballı börekli Roma seyahatinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının müsriflikten bahsetmesine hiç kimse inanmayacaktır. Belediye bütçesini savuruyorlar, müsriflik yapıyorlar," ifadelerini kullandı.

"İBB YÖNETİMİ İSTANBUL'U YÜZÜSTÜ BIRAKTI"

İBB yönetiminin fetih ruhuna ihanet ettiğini öne süren Bahçeli, "Bugünün İBB yönetimi fethin kazanımı İstanbul'u yüzüstü bıraktı. Onlarla hesabımız er geç görülecek. 'Zulüm 1453'te başladı' diyenlerin tamamı Bizans uşaklarıdır," dedi.

"İSRAİL LANETLİYOR, GAZZE İÇİN SOMUT ADIMLAR ATILMALI"

Bahçeli, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinerek, "Savaş hukukuna bağdaşmayan tablolara her gün yenisi eklenmektedir. Özellikle Refah'a yönelik saldırıların derhal durdurulması istenmiştir. Ancak İsrail buna uymamıştır. Birçok insan acımasızca katledilmiştir. Çadır kampında binlerce masum insan ateş altına alınmıştır. Netanyahu başta olmak üzere tüm İsrail yönetimini lanetliyorum. Hesap vermeleri kaçınılmaz bir sondur. Gazze konusu insanlığın sıcak bir gündemidir. Köklü müdahalelerin tam vaktidir," şeklinde konuştu.

"ABD, TERÖRLE ARASINA KALIN BİR ÇİZGİ ÇEKMELİ"

ABD'ye yönelik eleştirilerini de sürdüren Bahçeli, "Ne bekleniyor! Daha ne kadar sabır edilmeli! İsrail'e karşı somut adım atılmalı. Cezalandırıcı, seri, kuvvet kullanıcı önlemler alınmalı. Şam ile iş birliği ve ortak operasyon yapılmalı. Suriye'deki sözde seçiminin senaristi ABD, figüranları teröristlerdir. Terörizmin kaynağı kurutulmalıdır. ABD, terörle arasına kalın bir çizgi çekmeli," ifadelerini kullandı.

"ABD, SURİYE VE IRAK'TAN ÇEKİLMELİ"

Bahçeli, ABD'nin Suriye ve Irak'tan çekilmesi gerektiğini belirterek, "ABD, Afganistan'da yaptığı gibi Suriye ve Irak'tan çekilmelidir. FETÖ'nün ABD'ye yuvalanmış tüm mensupları Türkiye'ye ve Türk adaletine teslim edilmelidir," dedi. Ayrıca PKK/YPG ve PYD ile bağlarını koparamayan ABD'ye sert mesajlar vererek, "ABD, özellikle PKK/YPG, PYD ile bağını koparamıyorsa bu teröristleri kendi ülkesine taşıyarak bir terör bölgesi kurması teklifimizdir. Alsınlar tepe tepe kullansınlar, toprak verip sabah akşam pışpışlasınlar," diye konuştu.

''ÖZGÜR BEYİN BU GERÇEĞİ ANLAMASI SAMİMİ DİLEĞİMİZDİR''

Bahçeli, "normalleşme" kelimesinin sıkça kullanılmasına sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, "Normalleşme kelimesinin her meselenin başına getirilip egemen çıkarlarımızdan ödün isteniyorsa bizim böylesi uçuk yumuşamaya karnımız tok, yüzümüz dönüktür. Normalleşmesi gereken muhalefet partileridir. Özgür beyin bu gerçeği anlaması samimi dileğimizdir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, muhalefetin "yumuşama" talebine de değinerek, "Özgür beyin yumuşama için önce Dem korkusu ile yüzleşmesini, adam gibi duruş göstermesini tavsiye ediyorum. Saçma sorularla, seviyesiz ifadelerle bizim geri adım atacağımızı düşünüyorsa yanıldığını bir gün anlayacaktır. Biz akşama karşı gitmeyiz, hem örgüt ile aynı kareye girip sarmaş dolaş olmanın hem de normalleşmenin akıl alır yanı yoktur. Gayelerini iyi biliyoruz.'' dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.