Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gebze'de kıyafeti nedeniyle mezuniyet törenine alınmayan öğrencilerle ilgili konuştu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gebze'de bir lisedeki mezuniyet törenine bazı öğrencilerin kıyafetlerinin uygun olmadığı gerekçesiyle alınmadığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bakanlık olarak incelemeleri yapacağız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gebze'de kıyafeti nedeniyle mezuniyet törenine alınmayan öğrencilerle ilgili konuştu
Yayınlanma:

Tekin, bu açıklamayı Etimesgut Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulu'ndaki karne dağıtım töreninin ardından düzenlenen "Yıllık Değerlendirme Basın Toplantısı"nda yaptı. Bir yıllık çabaların sonucunun alındığı ve herkes için heyecan verici bir gün olduğunu belirten Tekin, sağlıklı ve mutlu bir tatil dileğinde bulundu. Tatil dönemini, eğitim-öğretim sürecinin bir parçası olarak gördüklerini ifade eden Tekin, bu sürecin verimli geçirilmesinin önemini vurguladı.

Velilere de seslenen Tekin, çocuklarının tatil döneminde onlara iyi bir ebeveyn profili çizmeleri gerektiğini söyledi. Tekin, "Çocuklarımıza 'Okuyun' demek yerine, gelin beraber her gün yarım saat, bir saat kitap okuyalım. Onlara örnek olarak televizyon ve cep telefonuyla geçirilen vakti azaltalım" dedi.

Basın mensuplarının Gebze'deki mezuniyet törenine ilişkin sorusu üzerine Tekin, olayın detaylarını anlattı. Okul müdürünün, tören alanının kapasitesine göre her öğrenciye dört misafir hakkı verdiğini belirten Tekin, listede ismi olmayan öğrencilerin fazla misafirle gelmek isteyince tartışma çıktığını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün kısa sürede müdahale ederek sorunu çözdüğünü belirten Tekin, olayın büyütülerek medyada speküle edilmesinin öğretmen ve idarecileri zan altında bıraktığını ifade etti.

Sınıf tekrarı ve devamsızlık konusuna da değinen Tekin, 9. sınıflarda sınıf tekrarı kararının öğretmenlerin itibarını korumak ve öğrencilerin başarısını artırmak amacıyla alındığını belirtti. Devamsızlık konusunda herhangi bir af düşünmediklerini vurgulayan Tekin, öğrencilerin okulda eğitim almalarının önemini dile getirdi.

Özel sektördeki öğretmenlerin durumu hakkında da konuşan Tekin, özel okullarla yürütülen görüşmelerin olumlu geçtiğini ve öğretmenlerin haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınacağını söyledi. Tekin, Atatürk ile ilgili derslerin müfredattan çıkarıldığı eleştirilerine de yanıt vererek, müfredatın gözden geçirilip yeniden düzenlendiğini, bu eleştirilerin doğru olmadığını belirtti.

Yeni müfredat kapsamında ders kitaplarının basım sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu belirten Tekin, özel okullarda Bakanlık tarafından ücretsiz dağıtılan ders kitaplarının kullanılmasının zorunlu hale getirildiğini ve velilerden fahiş fiyatlar talep eden özel okullara karşı gerekli tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.