Milli Elektrikli Tren Seti'nden büyük başarı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gebze-Adapazarı hattında hizmet veren Milli Elektrikli Tren Seti’nin büyük bir başarıya imza attığını duyurdu.

Milli Elektrikli Tren Seti'nden büyük başarı!
Yayınlanma:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRASAŞ tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen Milli Elektrikli Tren Seti'nin, 27 Mayıs 2023 tarihinde yolculu seferlerine başlamasından bu yana 575 bin yolcu taşıdığını açıkladı. Bakan Uraloğlu, bu trenlerin konfor ve ergonomi açısından da yolculardan tam not aldığını belirtti.

"2 BİN 575 SEFER 250 BİN KİLOMETRE, 575 BİN YOLCU"

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü tarafından işletilen Adapazarı Bölgesel Treni’nde kullanılan Milli Elektrikli Tren Setleri, bugüne kadar 2 bin 575 sefer yaparak toplamda 250 bin kilometre yol katetti. Bakan Uraloğlu, trenlerin 11 durakta yüzde 70 doluluk oranıyla hizmet verdiğini ve bu süreçte 575 bin yolcu taşıdığını vurguladı.

"TREN SETLERİMİZ DÜNYAYA AÇILIYOR"

Son teknoloji ile donatılan ve saatte 160 kilometre hıza ulaşabilen Milli Elektrikli Tren Setleri'nin sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde de kullanılmak üzere üretildiğini belirten Uraloğlu, trenlerin uluslararası demiryolu sertifikası olan TSI sertifikasına sahip olduğunu söyledi. Bakan Uraloğlu, bu setlerin ihtiyaca göre 3’lü, 4’lü, 5’li ve 6’lı araç kombinasyonlarıyla üretilebildiğini ve 5 araçtan oluşan bir setin 324 yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğunu ekledi. Ayrıca, uzun yolculuklar için restoran bulunan bu trenlerin 2025 yılı sonuna kadar 22 sete, 2030 yılına kadar ise toplam 56 sete ulaşacağını ifade etti.

Uraloğlu, işletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren tasarım çalışmalarının da sürdüğünü belirtti. Demiryolu ekosisteminin geliştikçe dışa bağımlılığın azalacağını söyledi.

"ÖNEMLİ MESAFELER KATETTİK"

Milli Elektrikli Setlerin üretiminde ileri teknolojinin kullanıldığını ve Türkiye’nin demiryolu alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini belirten Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde son 22 yılda demiryolu alanında önemli atılımlar yapıldığını vurguladı. Yüksek hızlı ve hızlı demiryolu inşaatında önemli başarılara imza atıldığını ve milli demiryolu araçlarının üretiminde büyük mesafeler kat edildiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, “Milli Elektrikli Lokomotiflerimiz, Milli Hızlı Trenimiz, Milli Elektrikli Setlerimiz, Milli Vagonlarımız birer birer tasarımdan üretime oradan da demir ağlara çıkıyor. Artık kendi demiryolu ekosistemimizi oluşturma yolunda çok önemli mesafeleri katettik. Milli Elektrikli Setimiz de böyle bir çalışmanın ürünü.” dedi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.