Milli Güvenlik Kurulu Beştepe'de toplanıyor: Yoğun gündem!

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), iki aylık aranın ardından bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak. Bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilecek olan toplantıda, Türkiye'nin sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları ve İsrail'in Filistin'deki saldırıları başlıca gündem maddeleri arasında yer alacak.

Milli Güvenlik Kurulu Beştepe'de toplanıyor: Yoğun gündem!
Yayınlanma:

Toplantının ilk başlığını terörle mücadele oluşturacak. Türkiye, Irak sınırlarında güvenlik çemberini tamamlamayı hedefliyor. Bu kapsamda, Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarının yok edilmesi için devam eden operasyonlar detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Ayrıca, PKK/YPG'nin Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği bölgelerde yasa dışı seçim düzenleme hazırlıkları ve bu terör örgütlerinin kendini meşrulaştırma çabalarına karşı alınacak tedbirler masaya yatırılacak. FETÖ ve DEAŞ gibi diğer terör örgütleriyle mücadelede gelinen son durum hakkında da kurul üyelerine bilgi sunulacak.

İSRAİL'İN FİLİSTİN'DEKİ SALDIRILARI

MGK toplantısında, İsrail'in Filistin topraklarında gerçekleştirdiği saldırılar da ele alınacak. Saldırıların durdurulması, insani yardımların kesintisiz ulaştırılması ve İsrail’in bölgedeki gerilimi yayma çabalarının önlenmesi için yürütülen diplomasi trafiği hakkında değerlendirmeler yapılacak. Ayrıca, İspanya, İrlanda ve Norveç'in ardından Filistin Devleti'ni tanıyan ülkelerin sayısının artırılması adına atılabilecek adımlar da tartışılacak. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail aleyhine açılan ve Türkiye'nin de müdahil olduğu soykırım davası hakkında görüş alışverişinde bulunulacak.

BÖLGESEL VE ULUSLARARASI GÜVENLİK KONULARI

Toplantının diğer önemli gündem maddeleri arasında bölgesel ve uluslararası güvenlik konuları yer alacak. Bu kapsamda, Rusya-Ukrayna Savaşı, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, İran'daki gelişmeler ve Yunanistan ile ilişkiler gibi konular da detaylı bir şekilde görüşülecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.