Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler açıkladı: ''78 hedef vuruldu''

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler 78 terör noktasının vurulduğunu ve 77 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler açıkladı: ''78 hedef vuruldu''
Yayınlanma:
Güncelleme:

Milli Savunma Bakanlığı terörle mücadele kapsamında yaptığı operasyonlara devam ediyor.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in yaptığı açıklamada göre de yapılan operasyonlar neticesinde 78 terör yuvasının vurulduğu ve 77 teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, başkanlığında gerçekleşen video telekonferans toplantısında, terörle mücadele operasyonları ve Pençe-Kilit Harekâtı'ndaki son durumu değerlendirdi. Toplam 78 hedefin imha edildiğini ve 77 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Bakan Güler, aynı zamanda 12 Ocak'ta Pençe-Kilit Harekât bölgesinde gerçekleşen saldırı sonucu 9 kahraman silah arkadaşlarının şehit olduğunu belirtti.

Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ve Celal Sami Tüfekci ile yurt içindeki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanları katıldı.

Bakan Güler, saldırılara karşılık verildiğini ve 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti. Ayrıca, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen hava harekâtları sonucunda bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinin hedef alındığını ve 78 hedefin imha edildiğini söyledi.

Bakan Güler, terörle mücadeledeki kararlılıklarını vurgulayarak, "Terörle mücadelemiz tek bir terörist kalmayıncaya kadar artan tempoyla devam edecektir. Sonuç olarak terörle mücadelemiz başta PKK/PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı terörü kaynağında yok etme konseptiyle artan bir baskı ve tempoda ve taarruzi bir ruhla tek bir terörist kalmayıncaya kadar yurt içinde ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla sürdürülmeye devam edilecektir" şeklinde konuştu.

Bakan Güler, elde edilen başarıların, şehitlerin ve gazilerin fedakârlıklarına dayandığını belirterek, bir kez daha aziz şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.