MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan kritik görüşme: Hamas lideri İsmail Haniye ile görüştü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, bölgede devam eden çatışmalar ve ateşkes sürecine dair kritik konuları kapsadı.

MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan kritik görüşme: Hamas lideri İsmail Haniye ile görüştü
Yayınlanma:

Kalın ve Haniye, ateşkes görüşmelerinde gelinen son aşamayı ele alırken, kalıcı bir ateşkesin sağlanması, rehine takası ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması için gerekli adımları değerlendirdi. Görüşme, bölgedeki insani krizlerin hafifletilmesi ve uzun vadeli barışın sağlanması için önemli bir adım olarak değerlendirildi.

İbrahim Kalın, görüşme sırasında İsmail Haniye’nin İsrail saldırısında şehit olan ablası için başsağlığı dileklerini iletti ve Filistin halkına destek mesajı verdi. Türkiye’nin Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Kalın, insani yardımların artırılması ve bölgede kalıcı barışın sağlanması için Türkiye’nin rolünün devam edeceğini belirtti.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, Türkiye’nin bölgede barış ve istikrarın sağlanması için çabalarını sürdüreceği ve insani yardım çalışmalarına destek vermeye devam edeceği ifade edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.