MİT ince operasyonla tespit etti: Zozan Baransson yakalandı!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK'nın sözde İsveç kadın yapılanması sorumlusu Zozan Baransson'u Mardin'in Nusaybin ilçesinde düzenlediği operasyonla yakaladı.

MİT ince operasyonla tespit etti:  Zozan Baransson yakalandı!
Yayınlanma:
Güncelleme:

Edinilen bilgilere göre, MİT tarafından yürütülen titiz takip ve istihbarat çalışmaları neticesinde, PKK/KCK terör örgütünün sözde İsveç kadın yapılanması sorumlusu olduğu belirlenen Zozan Baransson'un Nusaybin'de bulunduğu tespit edildi.

MİT ekipleri, Baransson'un yakalanması için harekete geçerek Nusaybin'de bir operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda Zozan Baransson yakalanarak gözaltına alındı. Baransson'un sorgulanmak üzere emniyete götürüldüğü öğrenildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Mardin İl Jandarma Komutanlığının ortak operasyonuyla, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde İsveç kadın yapılanması sorumlularından İsveç vatandaşı Zozan Baransson Mardin'de yakalanarak, sınır dışı edildi.

PKK/KCK tarafından İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini protesto etmek amacıyla ülkede gerçekleştirilen eylemleri organize eden grupta yer alan Baransson'ın, gözaltı sürecinde "PKK/KCK ile olan ilişkisini ve örgüt için düzenlediği faaliyetleri" kabul etmediği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.