MİT ve emniyetten ortak operasyon: PKK/KCK'nın sözde sorumlusu Mehnaz Omar yakalandı!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü operasyon başarıyla tamamlandı. PKK/KCK'nın Finlandiya yapılanmasının sözde sorumlusu Mehnaz Omar yakalandı.

MİT ve emniyetten ortak operasyon: PKK/KCK'nın sözde sorumlusu Mehnaz Omar yakalandı!
Yayınlanma:

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü, terör örgütü PKK/KCK'nın Avrupa yapılanmalarına yönelik operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Yapılan başarılı operasyon sonucu, örgütün Finlandiya yapılanmasında sözde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Mehnaz Omarı, İstanbul'da yakalanarak cezaevine gönderildi.

İran'ın Urumiye kentinden olduğu öğrenilen Naze Ad kod adlı Mehnaz Omarı'nın, Finlandiya'da PKK/KCK kadroları ile örgüt üst yönetimi arasında koordinasyonu sağladığı ve örgüte kişi aktarımı ile finans temini gibi kritik görevlerde bulunduğu belirlendi. Ayrıca, Omarı’nın Finlandiya’da örgüt adına eylem ve etkinlikleri organize ettiği tespit edildi.

Uzun süredir MİT’in takibinde olan Omarı, İstanbul'da düzenlenen operasyonla yakalanarak yargı önüne çıkarıldı. Operasyon sırasında, PKK/KCK'nın Finlandiya yapılanmasına ilişkin önemli bilgilere ulaşıldığı öğrenildi.

Yetkililer, bu operasyonun, örgütün Avrupa'daki yapılanmasına büyük bir darbe vurduğunu ve terörle mücadelede önemli bir adım olduğunu vurguladı. Omarı'nın yakalanmasıyla birlikte, örgütün Avrupa'daki diğer faaliyetlerine yönelik çalışmaların da devam edeceği belirtildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.