MİT yine affetmedi: PKK/YPG'nin sözde sorumluları Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate etkisiz!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terörle mücadelede kritik bir operasyona daha imza attı. Suriye'nin Tel Rıfat bölgesinde gerçekleştirilen operasyonla, PKK/YPG'nin sözde Tel Rıfat sorumluları Hüseyin Öztürk (Mazlum kod) ve Vidan Fate (Zelal Afrin kod) etkisiz hale getirildi.

MİT yine affetmedi: PKK/YPG'nin sözde sorumluları Hüseyin Öztürk ve Vidan Fate etkisiz!
Yayınlanma:

PKK/YPG'ye 1994 yılında katılan Hüseyin Öztürk, Türk güvenlik güçlerine yönelik organize saldırıların arkasındaki kilit isimlerden biriydi. Türkiye, Irak ve Suriye'de düzenlediği eylemlerle bilinen Öztürk, MİT'in uzun süredir hedef listesinde bulunuyordu. Tel Rıfat'ta terör örgütü adına sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Öztürk, saha ajanları tarafından dikkatle izleniyordu. Öztürk'ün, Vidan Fate ile birlikte hareket ettiği anlaşıldıktan sonra, MİT operasyon için en uygun zamanı bekledi ve iki teröristi nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

KRİTİK İSİMLERE OPERASYON!

Mazlum kod Hüseyin Öztürk, örgütün kırsal kadrolarına katıldığı günden itibaren Irak ve Suriye'deki PKK/YPG yapılanmalarında aktif rol oynadı. Kandil, Gare, Zap gibi bölgelerde yürüttüğü faaliyetlerin ardından, Ayn el-Arab ve Kamışlı'da sözde cephe sorumlusu olarak görev aldı. Son olarak, Tel Rıfat'ta PKK/YPG'nin askeri disiplin sorumlusu pozisyonundaydı.

Vidan Fate ise 2000 yılında PKK'ya katıldı ve Türkiye ile Irak kırsallarında uzun süre silahlı faaliyetlerde bulundu. Son yıllarda Ayn el-Arab ve Tel Rıfat'ta örgütün üst düzey sorumluları arasında yer aldı. Fate'nin de örgüte verdiği destek ve organize ettiği saldırılarla Türk güvenlik güçlerine yönelik tehdit oluşturan isimlerden biri olduğu biliniyordu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.