MİT'in başarılı operasyonu ile yakalanan PKK'lı Serhat Bal, tutuklandı

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) önceki günlerde sınır ötesi operasyonla yakaladığı PKK/KCK’nın sözde sorumlularından "Fırat" kod adlı Serhat Bal işlemleri tamamlanarak tutuklandı.

MİT'in başarılı operasyonu ile yakalanan PKK'lı Serhat Bal, tutuklandı
Yayınlanma:

MİT, 12 Ocak'ta başarılı bir operasyona imza atarak PKK/KCK'lı Serhat Bal'ı yakalayıp Türkiye'ye getirdi. Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan aranan ve bir Orta Doğu ülkesinde yakalanan "Fırat" kod adlı Serhat Bal'ın emniyetteki işlemleri bugün tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen Bal, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesine getirildi.

İstanbul Adliyesindeki nöbetçi savcılıkta ifadesi alınan PKK'lı Bal, 2012'de Diyarbakır'dan Kızıltepe'ye, oradan da Suriye'ye geçerek terör örgütü PKK'ya katıldığını ifade etti.

İfadesinde, terör örgütü içinde 2012'den 2018'e kadar sözde "özel kuvvetler istihkam" biriminde faaliyet yürüttüğünü anlatan Bal, sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Uzun süre takip edilen terörist Serhat Bal, bulunduğu ülkeden Avrupa'ya kaçmak üzereyken MİT'in başarı operasyonla yakalanarak 12 Ocak'ta Türkiye'ye getirilmişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.