MİT'ten kırmızı kategoride aranan Yunus Demir'e operasyon: Etkisiz hale getirildi!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak Gara'da başarılı bir operasyon gerçekleştirdi.

MİT'ten kırmızı kategoride aranan Yunus Demir'e operasyon: Etkisiz hale getirildi!
Yayınlanma:

Milli İstihbarat Teşkilatı Irak Gara'da nokta operasyon gerçekleştirdi. MİT yapılan operasyonla, PKK/HPG Konsey üyesi Yunus Demir'i etkisiz hale getirdi. Terörist Yunus Demir kırmızı kategoride arananlar listesindeydi...

SALDIRI HAZIRLIĞINDAYDI

MİT'in hedefinde olan terörist Yunus Demir, Irak'ta Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerin planlanması ve yönetilmesinden sorumluydu.

Örgütün, Medya Savunma Alanları olarak adlandırdığı bölgenin sözde sorumlularından biri olan Şivan Gever, aynı zamanda PKK/HPG Askeri Konsey üyesiydi. MİT, Pençe-Kilit bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine saldırı yapacak terörist grubu eğiten Yunus Demir'i hedef listesine aldı.

Özel eğitimli MİT ajanları, uzun süren çalışmaların ardından Yunus Demir'in yerini belirledi ve operasyon için düğmeye basıldı. Pençe-Kilit harekât bölgesinde Türk askerine yönelik eylem yapacak teröristlerin son hazırlıklarını kontrol eden Demir ve beraberindeki teröristler, MİT'in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Yunus Demir'in terör örgütü içerisindeki geçmişi de dikkat çekici. 1995 yılında PKK kadrolarına katılan Demir, uzun yıllar yurtiçi ve Irak'ın kuzeyinde örgütsel faaliyetlerde bulundu. Karakol baskınlarını organize ettiği bilinen Demir, örgütün çeşitli kademelerinde önemli sorumluluklar üstlendi. Sincar HPG Saha Sorumlusu olarak da faaliyet gösteren Demir, son olarak 2023 Ocak ayında Pençe-Kilit operasyonuna karşı koymak üzere görevlendirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.