MİT'ten PKK/KCK'ya ağır darbe: Sözde eyalet sorumlusu Serkan Nazlier etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’nın üst düzey sorumlularından ve kırmızı listede yer alan Serkan Nazlier’i gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT'ten PKK/KCK'ya ağır darbe: Sözde eyalet sorumlusu Serkan Nazlier etkisiz hale getirildi
Yayınlanma:

MİT tarafından düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen "Sefkan Amed" kod adıyla bilinen Nazlier, Hakkari'nin Gever (Yüksekova) bölgesindeki terör eylemlerinin başlıca planlayıcısı olarak tanınıyordu.

MİT’İN HEDEFİNDE ÜST DÜZEY TERÖR YÖNETİCİLERİ

Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki yapılanmalarına odaklanan MİT, burada sözde eyalet yapılanmalarını yöneten liderlerin faaliyetlerini uzun süredir takip ediyordu. Serkan Nazlier, özellikle Türkiye'nin metropollerine yönelik saldırıların planlanması ve terörist grupların yönlendirilmesinde aktif rol oynuyordu. Bu nedenle Nazlier, MİT'in en öncelikli hedeflerinden biri haline gelmişti.

aa-20241024-36001094-36001090-mit-teror-orgutu-pkkkcknin-sozde-sorumlularindan-serkan-nazlieri-etkisiz-hale-getirdi.jpg

HASSAS ÇALIŞMALARLA TESPİT EDİLDİ

MİT, Nazlier'in Irak’ın Hakurk kırsalındaki yerini titiz bir çalışmayla tespit etti. Adım adım izlenen teröriste yönelik operasyon için en uygun an beklendi ve Nazlier, düzenlenen nokta operasyonla etkisiz hale getirildi. Bu operasyon, 2019 yılında kurulan sözde Gever Eyaleti’ndeki terörist faaliyetlerin önemli ölçüde engellenmesi açısından kritik bir başarı olarak değerlendiriliyor.

SERKAN NAZLİER'İN GEÇMİŞİ

PKK/KCK’nın kırsal kadrolarına 2005 yılında katılan Nazlier, 2015 yılında Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine yönelik düzenlenen sabotaj eylemlerinin birincil sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. Aynı zamanda 2019 yılında Irak’ta Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik roketatarlı saldırıların planlayıcıları arasında yer aldı. MİT’in bu başarılı operasyonu, Türkiye’nin terörle mücadelesindeki kararlılığını ve örgütün üst düzey yöneticilerine yönelik baskıyı artırdığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.